Știri

Cel mai puternic medicament împotriva durerii produs chiar de corpul uman

De fiecare dată când simțim că ne doare ceva, luăm o pastilă. Mai ales când vorbim de dureri de spate, musculare sau articulare. Lucru greșit de cele mai multe ori, pentru că există o alternativă sănătoasă. De ce mișcarea este ridicată la rang de medicament ne va explica fizioterapeutul Alexandru Ilie.

„Mișcarea are un mecanism foarte complex de a reduce durerea. Pe de o parte abordând latura mecanică. Dacă facem mișcare, avem posibilitatea de a hrăni țesuturile care sunt lezate.

De asemenea, noi activăm citokinele, proteine specializate în a reduce inflamația. Per total, noi secretăm o serie întreagă de transmițători antiinflamatoare și antidepresive.

Ori de câte ori facem mișcare, avem acces la această farmacie endogenă, farmacia pe care corpul o are și pe care tu o poți activa.

Mișcarea reușește să stimuleze ansamblul mecanic, întărește structurile care protejează articulațiile. Stresul la care este supusă o articulație începe să fie mai mic, iar astfel tu te vei simți mai bine”, a declarat fizioterapeutul Alexandru Ilie.

030
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.