Știri

Gata! S-au stabilit toți cei 5 posibili adversari ai României în optimile EURO 2024

Au mai rămas mai puțin de 24 de ore până când România va juca împotriva Slovaciei, în ultima etapă a grupei E de la EURO 2024.

La finalul zilei de marți, primele patru grupe sunt încheiate, astfel că România își știe acum adversarii pe care îi poate avea, în funcție de locul ocupat la finalul grupei E.

Cei cinci posibili adversari ai României sunt Slovenia, Olanda, Franța, Spania și Anglia, după cum urmează:

Locul 1: a treia clasată din grupa C (Slovenia) sau D (Olanda)
Locul 2: a doua clasată din grupa D (Franța)
Locul 3: prima clasată din grupa B (Spania) sau C (Anglia)

Cum Croația, care ar fi fost cel mai bun loc trei din grupa B, nu s-a calificat, România nu mai poate da peste Ungaria (cel mai bun loc trei din grupa A), întrucât, conform împerecherilor realizate conform site-ului UEFA, România, dacă ar câștiga grupa, ar putea juca doar cu cel mai bun loc trei din grupa C (Slovenia) și cel mai bun loc trei din grupa D (Olanda).

Astfel, dacă va reuși să câștige grupa E, România va juca cu Slovenia, în cele trei scenarii în care cele mai bune locuri 3 vor fi ocupate de cele din grupele:

1. A, C, D, E
2. A, C, D, F
3. A, C, E, F

România poate întâlni Olanda numai în situația în care, la finalul grupelor, cele mai bune locuri 3 vor fi ocupate de naționalele din grupele A, D, E și F.

11/16 echipe s-au calificat până acum în optimile EURO 2024

Au mai rămas doar cinci locuri disponibile pentru prima rundă eliminatorie de la turneul final. Cele 11 naționale calificate până acum sunt: Danemarca, Slovenia, Austria, Anglia, Franța, Olanda, Spania, Germania, Portugalia, Italia și Elveția.

S-au stabilit doar două meciuri, Germania – Danemarca și Elveția – Italia.

Calculele calificării României în optimile EURO 2024

România se califică sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În caz de remiză ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde măcar locul trei indiferent de ce se întâmpla la Belgia – Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte.

Cu patru puncte și cu golaverajul pozitiv pe care îl are, +1, este imposibil ca România să nu fie una dintre cele patru ocupante de loc trei care se califică în optimi.

În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României. Sigur, contează în acest scenariu și la ce diferență ar fi eșecul contra Slovaciei.

Programul din grupa României la EURO 2024

17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1
21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA 2-0
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

050
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.