Știri

Nimeni nu se mai aștepta. Anunț despre Ianis Hagi chiar înainte de meciul decisiv cu Slovacia la EURO 2024

România întâlnește Slovacia în ultimul meci al Grupei E de la Euro 2024, iar o victorie sau un rezultat de egalitate îi poate asigura naționalei pregătite de Edi Iordănescu calificarea în optimi.

Deși în urmă cu câteva zile se zvonea că selecționerul va miza pe același prim 11 folosit și în partida cu Belgia, 0-2, se pare că planurile antrenorul s-au schimbat. Conform Fanatik, Iordănescu Jr. a ales să îl introducă și pe Ianis Hagi în echipa de start.

Astfel, fiul ”Regelui” ar putea debuta la Campionatul European, Dennis Man urmând să stea pe bancă, cel puțin în prima parte a meciului.

Cum poate arăta primul 11 al României la partida cu Slovacia: (4-3-3): Niță – Rațiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – M. Marin , R. Marin, Stanciu, Hagi, Drăguș, Coman

Tricoul cu numărul 10 a ajuns la Ianis Hagi pe fondul unui gest nobil făcut de căpitanul Nicolae Stanciu, care a ales să joace cu 21, numărul lui Olimpiu Moruțan, care a ratat Campionatul din Germania. Hagi Jr. a intrat de pe banca de rezerve în cele două meciuri pe care România le-a disputat la Euro 2024.

La conferința de presă din urma duelului cu Belgia, Hagi Jr. a fost întrebat despre situația în care se află ca purtător de nr 10. Fotbalistul a declarat că decizia rămâne a antrenorului și că el va da totul pentru echipa națională de fiecare dată când va juca.

”Din punctul meu de vedere, când intru pe teren, trebuie să-mi respect rolul. Cam asta este… Apoi, întrebările legate de schimbări, cine joacă și cine nu, cred că trebuie adresate antrenorului.

Eu, atâta timp cât voi juca la echipa națională, un minut sau 90, pentru mine este clar că trebuie să dau sută la sută”, a spus Ianis Hagi, după meciul cu Belgia.

După eșecul cu Belgia, Ianis Hagi a fost întrebat de jurnaliști ce părere are despre faptul că a început cele două meciuri de la EURO 2024 pe banca de rezerve.

”Prințul” a răspuns că deciziile legate de primul ”11” îi aparțin în totalitate lui Edi Iordănescu, iar selecționerul este singurul care poate elucida ”misterul”.

”Asta nu mai depinde de mine. Mister este cu deciziile. Cred că trebuie să-l întrebi pe dânsul. Din punctul meu de vedere e că atunci când intru pe teren să-mi respect rolul. Cam asta este.

Apoi, întrebările de schimbări, cine joacă, cine nu joacă, cred că trebuiesc adresate antrenorului. Indiferent de cât voi juca la echipa națională, un minut sau 90, este clar că trebuie să dau sută la sută!”, a declarat Ianis Hagi.

Ianis Hagi a dezvăluit ce i-a spus Gică Hagi: ”Să-mi aștept momentul!”

Decarul naționalei, care a rămas pe bancă și la meciul cu Belgia, a dezvăluit ce i-a spus tatăl său, Gică Hagi, înaintea duelui de sâmbătă seară.

”Când ai un tată al cărui nume se strigă încă pe stadioane responsabilitatea este imensă. Generațiile precedente ne-au arătat calea şi noi încercăm la rândul nostru să facem performanță pentru România şi să inspirăm generațiile care vor urma.

Tata mi-a spus doar să mă gândesc unde eram acum doi ani şi unde sunt acum, să am încredere în mine, să îmi aştept momentul, pentru că toate vin la rândul lor.”, a spus Ianis, pentru FRF TV.

032
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.