Știri

Belgienii i-au descris într-un singur cuvânt pe români, după ce au văzut ce au făcut la EURO

România a impresionat la EURO 2024 la toate capitolele. Fotbalistic, s-a calificat în optimi din postura de câștigătoare a grupei, iar fanii au creat o atmosferă cum rar se vede atât pe străzile orașelor în care a jucat naționala, cât și în stadioane.

Publicații din întreaga lume au remarcat ”prestațiile” avute de suporterii români în Germania, la Munchen, Koln și Frankfurt, iar presa din Belgia i-a descris într-un cuvânt.

Cum au fost descriși românii de presa belgiană

”Ambianceurs” este cuvântul folosit de publicația belgiană Le Soir când a scris despre suporterii români.

”Ambianceurs” se traduce în limba română prin ”maestru de ceremonii”, adică cel care dă startul distracției sau cel care petrece cel mai mult.

Românii și-au început ”recitalul” de la EURO la Munchen, la marea victorie, 3-0, cu Ucraina, și vor reveni pe stadionul lui Bayern pentru confruntarea din optimi.

Chiar dacă a câștigat Grupa E, România va întâlni un adversar puternic în optimile de finală de la EURO 2024, pe Olanda, locul trei din Grupa D.

Meciul se joacă marți, 2 iulie, de la ora 19:00.

021
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.