Știri

Îți schimbă complet cardul bancar din 2025. Reguli noi pentru cei care țin banii la bancă

Anunț de ultimă oră pentru cei care au card. Visa a dezvăluit o serie de noi dezvoltări de produse digitale, într-un efort de a „revoluționa cardul”. Mark Nelsen, șeful global al plăților la Visa, vede o lume în care cardul de plastic din portofel va deveni din ce în ce mai învechit, iar numărul de cont standard, din 16 cifre, va fi lipsit de valoare.

Ai card bancar? Pregăteşte-te pentru schimbarea regulilor. Nelson a explicat pentru The Associated Press cum va schimba Visa, cel mai mare procesator de plăți din lume, procesarea plăților în SUA și în alte părți ale lumii chiar din 2025.

Accesarea mai multor conturi de la aceeași bancă, de pe un singur card bancar

Cele mai mari schimbări din Statele Unite vor permite americanilor să acceseze mai multe conturi de la aceeași bancă, de pe un singur card bancar, fie că este vorba de card de cecuri sau de economii, de debit sau de credit.

Potrivit lui Nelson, în ultimii 5 ani au avut loc mai multe schimbări, decât în ultimii 50 din perspectiva plății.

„Așa că, în loc să încercăm să alegem un câștigător, cum ar fi cum vor plăti oamenii pe fiecare piață, încercăm să sprijinim toate aceste moduri diferite de a plăti”, a subliniat el, potrivit ABC News.

„De exemplu, dacă cineva are trei carduri la o singură bancă. Aceasta este o rămășiță de când un card putea fi un singur lucru: de debit sau preplătit sau credit. Astfel, conceptul flexibilității va fi că un card poate fi orice își dorește consumatorul. Puteți veni la bancă spunând:

”Dacă această tranzacție este mai mică de 100 USD, îl voi folosi doar ca și card de debit. Și așa voi plăti imediat. Dar dacă suma depășește 100 USD, aplicați pe cardul meu de credit.”

Sau ai putea să intri și să spui: ”Vreau să plătesc pentru puncte cu următoarea mea tranzacție. Sau să plătesc în rate sau cu criptomonede.””

Nelson spune că asta înseamnă ca un card să facă mai multe lucruri în loc de unul singur, ca până acum.

Practic, va fi creat un număr unic de tranzacție

În același timp, adaugă el, trebuie depășită faza în care consumatorii trebuiau să introducă manual un număr al cardului de credit la fiecare comerciant.

„Un consumator ar avea în continuare o bucată de plastic și ar avea un număr de 16 cifre.

Dar, când vine vorba de comerțul electronic, veți putea conecta mai multe conturi la o acreditare unică, astfel încât să puteți avea în continuare Chase Sapphire, și va conține un număr unic. Practic, va fi creat un număr unic de tranzacție”, explică Nelson.

Șeful global al plăților la Visa spune că acest tip de carduri flexibile sunt deja disponibile în Japonia.

„Acest lucru a avut mare succes acolo. Pentru SUA, va fi o chestiune de timp, de luni sau cam așa ceva. Băncile vor lua aceste caracteristici și vor descoperi cum să le integreze”, a menționat el.

„În prezent, dacă doriți să folosiți un card la un comerciant, trebuie să îl introduceți manual. Dar dacă sunteți pe telefon, puteți să atingeți cardul de pe telefon. Și asta ar adăuga automat detaliile cardului vostru la acel comerciant. Sau să presupunem că doriți să adăugați un card în Apple Pay sau Google Pay sau Wallet.

Trebuia să faceți o poză sau să tastați. Acum nu trebuie decât să atingeți cardul pe telefon și acesta va pune automat cardul în portofel. Este o modalitate de a crea o tehnologie mai ușor de implementat pentru consumatori, iar băncile au o dovadă criptografică reală că acesta este cardul autentic”, susține el.

047
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.