Știri

Calendar ortodox 10 iulie 2024. Este sărbătoare miercuri, ce rugăciune trebuie spusă

În data de 10 iulie, Biserica Ortodoxă îi comemorează pe Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea, Armenia. Cunoscuți pentru minunile pe care le-au săvârșit atât în timpul vieții, cât și după moarte, aceștia continuă să ofere ajutor credincioșilor care li se roagă cu credinţă.

Sărbători religioase 10 iulie 2024
Ortodoxe: Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei

Greco-catolice: Sf. m. uciși la Nicopole, Armenia

Romano-catolice: Sf. Victoria, m

Calendar ortodox 10 iulie 2024. Cine au fost Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei
Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea, Armenia, au suferit în timpul domniei împăratului Liciniu (308-324), informează crestinortodox.ro. Aceștia au fost condamnați la moarte pentru că și-au mărturisit constant credința în Hristos.

Înainte de a fi uciși, au fost supuși unor torturi groaznice, fiind mutilați prin tăierea mâinilor și picioarelor, iar trupurile lor au fost aruncate în foc. Unii dintre ei au murit în timpul mutilării, în timp ce alții au fost aruncați de vii în flăcări.

Trupurile lor au fost mistuite de foc, iar oasele aruncate în râul Lices. Totuși, câțiva credincioși devotați au reușit să recupereze osemintele din apă și le-au păstrat cu grijă. După moartea împăratului Liciniu, a fost construită o biserică în cinstea lor, unde moaștele au fost depuse. Mulți credincioși, suferind de boli grave, au găsit alinare și vindecare la moaștele mucenicilor.

Calendar ortodox 10 iulie 2024. Rugăciune pentru linişte şi sănătate
Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Pe ostaşii lui Hristos cei purtători de chinuri, să-i lăudăm credincioşii cu cuget dumnezeiesc, ca pe nişte surpători ai rătăcirii şi luminaţi biruitori, cântând lui Dumnezeu laudă de biruinţă.

Pătimitorilor cei ce v-aţi nevoit luminat pe pământ şi aţi răbdat chinurile, aţi primit în cer cununile, cântând cu un glas lui Dumnezeu cântare de biruinţă.

Fiind legaţi prin credinţă de unirea sufletului, aţi năvălit împotriva rătăcirii şi v-aţi arătat, biruitori purtători de cununi, cântând împreună cu un glas laudă de biruinţă.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.

040
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.