Știri

Un val și mai puternic de căldură va afecta România. Cod roșu de caniculă, cel mai extins emis vreodată: zonele vizate

Meteorolgii au emis cod roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate din țară. Este cel mai extins cod roșu emis vreodată de ANM. Urmează cel mai cald weekend din această vară: se vor atinge 40 de grade Celsius, iar Capitala va fi la doar un grad distanță de recordul lunii iulie, de 42 de grade Celsius.

ACTUALIZARE Codul roșu din weekend nu este apogeul valului de caniculă. Meteorologii se așteaptă ca săptămâna viitoare să fie chiar mai cald decât în acest weekend. Sunt așteptate temperaturi de 42 de grade Celsius sau chiar mai mari, spun meteorologii.

Avertizarea meteo este valabilă pentru 13 și 14 iulie. Potrivit meteorologilor, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade. Astăzi și mâine, aproape toată țara este sub cod portocaliu de caniculă. Doar litoralul și câteva județe din zona montană sunt sub cod galben.

În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

048
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.