Știri

Cine este tânărul înecat în râul Tarnița! A vrut să se răcorească dar apele nu i-au dat voie să iasă la suprafață

Moartea băiatului a avut loc vineri, când se afla pe malul lacului Tarnița alături de familie. Din cauza caniculei, tânărul a intrat în apă și a vrut să o traverseze înot, lucru deloc dificil, mai ales că și distanța, și adâncimea permiteau acest lucru. Din păcate, tânărul nu a reușit să ajungă la mal.

Cine este tânărul înecat în râul Tarnița
În timp ce înota, un cârcel l-a împiedicat să își continue drumul. Familia a văzut cum băiatul se zbate în apă și au alertat autoritățile. În doar câteva minute doi scafandri ce se antrenau pe margine au intervenit, găsind victima pe fundul apei, cu capul în nămol. Salvatorii veniți la fața locului s-au resuscitat minute bune, reușind să îi repornească inima. S-a decis transportarea lui cu un elicopter SMURD la spital, dar când aeronava era pe cale să decoleze, tânărul a suferit un nou stop cardio-respirator, iar de această dată medicii nu l-au mai putut salva, astfel că a fost declarat decesul.

În cazul lui a fost deschisă o anchetă și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Nu este singura tragedie petrecută pe Tarnița. Anul trecut un alt tânăr și-a găsit sfârșitul în aceste ape. Adrian avea 23 de ani și absolvise Facultatea de Sport. Era un înotător foarte bun, fiind și profesor la Scoala Speciala din Huedin. El a dispărut în apă și a fost găsit după mai mult de 20 de căutări, mai ales că nici martorii nu au dat date exacte. La fața locului a fost găsită doar o fată în stare de șoc. Aceasta a povestit că tânărul intrare în apă de pe un mal aflat sub un pod și i s-a pierdut urma când a ajuns în mijlocul unui golf al lacului.

Se crede că Adrian a suferit o întindere musculară în timpul înotului ori un șoc termic, dat fiind faptul că temperatura aperi diferă în funție de loc. Dacă la suprafață aceasta poate fi bună pentru îmbăiere, fiind suportă de corpul uman, aproape de fundul său sunt aproximativ 4 grade Celsius.

Pentru a-i găsi trupul mai repede, salvamontistii din Cluj au cerut sprijin colegilor din judetul Gorj, care au un sonar special, dotat cu inteligență artificială. Softul acestuia poate diferenția sub apă corpul unei persoane. De asemenea, a fost adusă și o dronă subacvatica ce se poate scufunda pâă la 100 de metri adâncime. Nu a mai fost nevoie de aceste aparate, căci scafandri l-au găsit pe Adrian prin metodele clasice de căutare.

063
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.