Știri

El este Bogdan. A murit încercând să fie erou în Italia. A sărit în apă să-și salveze pritrenu, dar soarta a fost cruntă

Deznodământ tragic pentru tânărul român, erou în Italia. Bogdan a fost furat de curenții puternici, după ce a intrat în râul Brenta pentru a salva un tânăr de 23 de ani care se îneca. Amândoi au fost gășiți fără viață.

Cadavru lui Bogdan Stefan Cristoiu a fost recuperat de pompieri, duminică seara târziu, 14 iulie, iar cel al tânărului de 23 de ani, Ramesh Ganegedara, originar din Sri Lanka, a fost găsit luni dimineața.

Filmul tragediei

Ambele victime se aflau cu prietenii, dar în grupuri separate, lângă podul Curtarolo. Ramesh Ganegedara se juca cu prietenii când mingea lor a ajuns în apă. A decis să intre în râu pentru a o recupera, însă curenții puternici nu l-au lăsat să se mai întoarcă la mal, potrivit il mattino.

Bogdan, un tânăr român în vârstă de 30 de ani, l-a văzut și nu a stat pe gânduri. A intrat în rău pentru a-l ajuta pe Ramesh însă amândoi au sfârșit în aceeași situație. La câteva ore după ce au dispărut în râul Brenta, scafandrii l-au găsit pe Bogdan într-un punct de răsuflare al râului la o adâncime de patru metri. Luni, 15 iulie, a fost găsit și cadavrul tânărului de 23 de ani.

„Acum a devenit plaja morții. Au fost mai multe decese în ultimii ani, există și o interdicție de înot în Brenta. Este un râu foarte perfid și în această porțiune sunt gropi și este foarte periculos”, a declarat consilierul regional Luciano Sandonà.

Pe pagina de socializare a Ambasadei României în Italia a fost postat un mesaj de condoleanțe: „Suntem profund întristați de tragedia în urma căreia Bogdan Ștefan Cristoiu, cetățean român în vârstă de 30 de ani din Curtarolo, și-a pierdut viața în apele râului Brenta, în încercarea eroică de a salva viața unui tânăr aflat în pericol în apele râului.

În aceste momente de adâncă suferință și de grea încercare pentru familiile îndoliate ale celor doi tineri, transmitem cele mai sincere condoleanțe!Dumnezeu să îi odihnească!”

Ce s-a întâmplat înainte de tragedia de pe râul Brenta, unde doi tineri au murit înecați

Potrivit martorilor, Ramesh Ganegedara a intrat în apă, încercând să recupereze o minge. Acesta venise să se relaxeze pe o mică plajă, de pe râul Brenta, și să joace fotbal cu prietenii. Tânărul a crezut că râul nu este periculos, dar odată ce l-a luat curentul nu a mai putut ieși la mal. 
Bogdan Ștefan Cristoiu, în vârstă de 30 de ani, l-a văzut în dificultate și a sărit să-l ajute. A înaintat spre băiat, dar el însuși s-a trezit într-o situație critică. Amândoi au fost dispărut în apele râului. 

Această tragedie le-a amintit multor oameni de cea din Natisone, când trei tineri români: Patrizia Cormis, Bianca Doroş și Cristian Molnar s-au înecat în râu după o viitură. 
Sursă: https://www.protv.ro/articol/101836-o-noua-tragedie-pe-un-rau-din-italia-cine-este-bogdan-stefan-cristoiu-romanul-de-30-de-ani-care-si-a-pierdut-viata-incercand-sa-l-salveze-pe-alt-tanar-de-la-inec

065
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.