Știri

Câți litri de apă ar trebui să bei în fiecare zi, în funcție de greutate ta actuală

Câți litri de apă ar trebui să bei în fiecare zi, în funcție de greutate ta actuală? Apa este extrem de importantă pentru organismul uman, practic fără apă nu poți trăi.

Mai mult decât atât, consumul potrivit de apă (majoritatea persoanelor nu beau suficientă apă) îți îmbunătățește sănătatea.

Specialiștii recomandă ca, pentru fiecare calorie de hrană, să se asigure un mililitru de lichide. Așadar, cantitatea de 2 litri este o estimare generală valabilă pentru cei care consumă 2.000 de calorii pe zi. Circa 20% din aportul zilnic de lichide provine din alimente, iar restul, din băuturi.

De aceea, unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să ținem cont în cazul unei hidratări corecte este greutatea corporală. Nevoia de apă va varia întotdeauna în funcție de numărul de kilograme.

De asemenea, există și alți factori care influențează nevoile hidrice ale fiecăruia în parte: vârsta, sexul, nivelul de activitate fizică, condițiile de mediu, sarcina sau alăptarea sau starea de sănătate.

Iată câți litri de apă ar trebui să bei în fiecare zi, în funcție de greutate ta actuală

Beneficiile consumului de apă
De asemenea, apa ajută la ameliorarea durerilor de cap şi de spate,cauzate de deshidratare. Deşi sunt multe cauze ale apariţiei durerilor de cap, deshidratarea este cea mai întâlnită. În plus, apa hidratează pielea ta, astfel se vor șterge câțiva ani de pe fața ta dacă vei avea grijă să bei sufiecientă apă. Apa ajută la refacerea ţesuturilor pielii, o hidratează şi îi creşte elasticitatea.

Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Explicația specialiștilor te va surprinde

Tu știi câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? Explicația s-ar putea să te surprindă, deși te așteptai la altceva.

Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? În funcție de vârstă, dar și de stilul de viață, nevoile organismului pot fi altele. Cei tineri pot consuma mai multe lichide ori alimente, în timp ce în cazul vârstnicilor lucrurile sunt diferite.

Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani
Specialiștii vin cu sfaturi utile pe timp de caniculă. Temperaturile continuă să crească, iar cei mai în vârstă sunt vulnerabili. Pentru a fi în siguranță, e bine să ne hidratăm și totodată să ținem cont și de alte detalii.

Este bine cunoscut faptul că în perioada verii e recomandat un consum mai mare de lichide. Totodată, specialiștii ne recomandă să evităm lumina directă a soarelui și să consumăm alimente ceva mai ușoare.

Dr. Nadezhda Runikhina, geriatru șef al Departamentului de Sănătate din Moscova, are și el o serie de recomandări. Iar acestea sunt valabile în special la persoanele care au probleme cu inima, suferă de diabet, ori au probleme la nivelul aparatului respirator.

Ele trebuie să își urmeze tratamentul cu strictețe. Totodată, e recomandat să consume destul de multe lichide. Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani? Femeile e bine să consume aproape 2 litri, iar bărbații mai mult.

„În vremuri normale, femeilor adulte li se recomandă să bea 1,6 litri de apă plată pură pe zi și 2 litri bărbaților. Pe timp de caniculă, cantitatea acesteia trebuie mărită cu 200-300 de mililitri. În același timp, este mai bine să nu beți băuturi dulci. Acestea nu vor face decât să crească setea”, notează specialistul.

Recomandările specialiștilor
Ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă? În cazul persoanelor care au peste 50 de ani, poate crește riscul de atacuri de cord, ori accidente vasculare cerebrale, avertizează specialistul.

Dincolo de câtă apă să bei dacă ai peste 50 de ani, e bine să fii atent și la alte lucruri. Specialistul le recomandă vârstnicilor să evite expunerea prelungită la soare, ori activitatea fizică extenuantă.

Totodată, alimentația trebuie să fie una ceva mai ”slabă”. Sunt recomandate produsele lactate cu grăsimi puține, dar și fructele și legumele proaspete. Carnea ar fi bine să fie evitată în perioada în care temperaturile sunt extrem de ridicate.

„Ar trebui să evitați petrecerea unor perioade lungi de timp în aer liber și activitatea fizică extenuantă. Acasă, asigurați-vă că ventilați camera și porniți aparatul de aer condiționat, dacă aveți unul. Este mai bine să stați afară, la umbră”, a mai completat expertul.

056
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.