Știri

Plantele care pot ține șobolanii departe de curtea noastră. Orice român ar trebui să le aibă

Dacă ne numărăm printre românii care au norocul de a avea propria lor curte, atunci cu siguranță știm cât de mult efort este necesar pentru a avea grijă de aceasta. Iar unul dintre cele mai importante lucruri atunci când avem o grădină este să ne asigurăm că ținem șobolanii la distanță! Din fericire, există câteva metode simple și naturale care ne pot fi de ajutor!

Șobolanii pot provoca probleme mari dacă intră în grădina noastră, iar partea cea mai îngrijorătoare este că nici persoanele care stau la bloc nu sunt ferite de acest risc!

Șobolanii pot ajunge în apartamentele noastre, fiind în căutare de adăpost și hrană, iar odată intrați, pot să roadă cablurile, izolația, iar dacă avem o grădină, aceasta va fi distrusă de șobolani. În plus, aceste animale pot împrăștia boli și contamina alimente, așa că este foarte important să le ținem la distanță.

Din fericire, nu este obligatoriu să recurgem la diverse produse chimice scumpe și periculoase pentru a ține șobolanii departe de casele noastre! Există unele plante care ne pot fi de ajutor! Iar cea mai banală dintre acestea este menta! Șobolanilor nu le place deloc parfumul de mentă, iar dacă nu avem unde să plantăm mentă, putem folosi frunze uscate, ori chiar ulei esențial.

Plantele care pot ține șobolanii la distanță
Lavanda este o altă plantă ce poate fi utilă împotriva șobolanilor. Mirosul acesteia nu este deloc pe placul șobolanilor, însă trebuie să avem în vedere faptul că nici pisicilor nu le place mirosul de lavandă. Iar o altă opțiune ar fi să avem în casă, ori în grădină, narcise! Aceste flori sunt toxice pentru rozătoare, așa că vor fi foarte utile în lupta împotriva șobolanilor!

Pe lângă aceste opțiuni, mai există și varianta de a folosi usturoi! Deși poate suna surprinzător, mirosul de usturoi nu este deloc pe placul șobolanilor, așa că acest ingredient banal din bucătărie ne poate scăpa definitiv de problema șobolanilor intrați în curte, sau în casă.

0157
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.