Știri

Semnul de circulație care îi încurcă pe mulți șoferi din România. Ce trebuie să faci dacă îl întâlnești în trafic

Dacă în această vară plănuiești să pleci într-o călătorie cu mașina, înțelegerea unor semne neobișnuite de circulație ar putea fi esențială. Există un indicator rutier care provoacă migrene șoferilor și sunt foarte puține persoane care știu ce semnificație are.

Dacă ai planificat ca în această vară să călătorești în Europa, înainte de a porni la drum, ar fi indicat să te familiarizezi cu unele dintre cele mai confuze indicatoare rutiere de pe continent.

Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor
Pe drumurile din Europa sunt o mulțime de semne de circulație. Dintre acestea, cele mai multe sunt familiare șoferilor, însă, recent a apărut un indicator rutier care este necunoscut pentru cei mai mulți participanți la trafic.

Semnul nou întâlnit pe șosele îi pune în dificultate pe șoferi, și ata pentru că seamănă cu indicatorul ce informează despre concentrația mare de radioactivitate însă, de fapt, indicatorul rutier are un alt mesaj.

Vorbim despre indicatorul alb-negru care a fost plasat pe autostrada A9 din Germania, mai ales pe tronsonul Munchen-Ingolstadt, care a stârnit curiozitatea șoferilor. Ulterior, autoritățile germane au informat șoferii că indicatorul rutier se aplică numai vehiculelor autonome.

Pentru că utilizează tehnologie de ultimă generație dar și inteligență artificială, plăcuța alb-negru le permite vehiculelor autotonome să cunoască locația lor exactă, un lucru esențial pentru ca ele s[ circule în siguranță pe șosele.

Recunoașterea semnelor de circulație (TSR) este o tehnologie concepută pentru a asista șoferii prin detectarea și recunoașterea automată a semnelor de circulație, furnizându-le informații importante despre condițiile actuale de drum. TSR este utilizat în mod obișnuit în sistemele avansate de asistență a conducătorului auto (ADAS) și în unele vehicule moderne echipate cu camere și funcții de procesare a imaginilor.

Germania a fost prima țară care a adoptat proceduri legale pentru conducerea autonomă
În cadrul ședinței cabinetului din 23 februarie 2022, guvernul Germaniei a adoptat ordonanța prezentată de ministrul federal responsabil pentru afaceri digitale și transporturi, Dr. Volker Wissing, pentru a reglementa exploatarea autovehiculelor cu funcții de conducere automată și autonomă și pentru a modifica reglementările privind traficul rutier, care completează cadrul juridic național pentru conducerea autonomă.

0102
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.