Știri

Cod portocaliu de vijelie puternică și grindină de mari dimensiuni

COD : PORTOCALIU
Data emiterii : 18-07-2024 ora 15:58 Nr. mesajului : 1
Valabil de la : 18-07-2024 ora 16:10 până la : 18-07-2024 ora 16:45

In zona : Județul Olt: Scornicești, Colonești, Cungrea, Spineni, Poboru, Bărăști, Sârbii – Măgura, Făgețelu, Leleasca, Optași-Măgura, Tătulești, Oporelu, Sâmburești, Topana;

Se vor semnala : Vijelie puternica, viteza vântului la rafala de 70…90 km/h, averse torentiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina.
Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Data emiterii : 18-07-2024 ora 15:14 Nr. mesajului : 2
Valabil de la : 18-07-2024 ora 15:25 până la : 18-07-2024 ora 16:30

In zona : Județul Constanta: Medgidia, Murfatlar, Cobadin, Cogealac, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Crucea, Peștera, Chirnogeni, Independența, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Deleni, Mereni, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Saraiu, Grădina, Vulturu;
Județul Tulcea: Topolog, Casimcea, Stejaru, Ciucurova, Dorobanțu, Beidaud;

Se vor semnala : Vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină.

Prognoza meteo 19 iulie. Caniculă și nopți tropicale în sud. De când și unde revin furtunile

Vremea se schimbă radical. România este cuprinsa de furtuni puternice dupa valul de caldura greu de suportat. S-a emis chiar si cod galben de ploi torențiale și vânt puternic.

Prognoza meteo 19 iulie. La noapte, în sudul și local în vestul și în estul țării, noaptea va fi tropicală. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade, mai mici în depresiuni, spre 13 grade. Local la munte și în Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, Oltenia și Dobrogea vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu intensificări ale vântului (rafale în general de 55…60 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În restul regiunilor, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile cu totul izolat.

București. Noaptea va contiua să fie tropicală, astfel că minima termică va fi de 21…23 de grade. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu intensificări ale vântului și vijelie, cu rafale în general de 50…60 km/h, averse și descărcări electrice, îndeosebi în prima parte a nopții, potrivit ANM.

Prognoza meteo 19 iulie VINERI
Intensitatea valului de căldură va diminua. În Banat, Dobrogea, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Moldovei și local în Oltenia și Muntenia în continuare va fi caniculă, disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități, iar local noaptea va fi tropicală. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 26 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea în zonele montane și submontane, în cea mai mare parte a Olteniei, local în Transilvania, pe arii restrânse în Muntenia și izolat în restul regiunilor, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…60 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

București. Valul de căldură va diminua, dar va continua să fie caniculă, noapte tropicală, disconfort termic accentuat și un indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere.

Prognoza meteo SAMBATA
Valul de căldură va continua să diminueze în intensitate și se va restrânge către sudul și sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umeazlă (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități în Câmpia Română, zona continentală a Dobrogei și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiază și noaptea la munte, în Banat, Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și Muntenia și izolat în rest, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

București. Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat vor persista, iar noaptea va fi în continuare tropicală. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 21…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

058
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.