Știri

Un preot a murit după ce i s-a făcut rău în timpul liturghiei

Un preot catolic din județul Neamț a murit luni, la spital, după ce duminică i s-a făcut rău în timpul liturghiei pe care o ținea în biserică. Preotul era foarte iubit de credincioși, iar în trecut a slujit pentru românii din Italia și bolnavii din spitale.

Episcopia Romano-Catolică Iași a anunțat decesul preotului Maricel Medveș, luni, la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Preotului i s-a făcut rău, duminică, 14 iulie, în timpul celebrării Sfintei Liturghii. Acesta a slujit la Parohia Nașterea Sfintei Fecioare din satul Bălușești, comuna Icușești, scrie monitorulneamt.ro.

Maricel Medveș a fost, în perioada 2002-2005, capelan pentru migranţii români din Verona (Italia). Întors în ţară, a desfăşurat slujirea de capelan pentru bolnavii din spitalele oraşului Iaşi (1 decembrie 2005 – 31 august 2006).

Maricel Medveș a fost chiar și ctitor de biserici.

Pe parcursul celor 38 de ani de slujire sacerdotală, preotul a coordonat lucrările de construire a Bisericii Sfântul Anton de Padova din Târgu Frumos, între anii 1992-2002. De asemenea, Biserica închinată Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul din Podu Iloaiei îl are drept ctitor tot pe el.

„El s-a îngrijit de lucrările de înălţare a acesteia între anii 1994-1997, depunând eforturi considerabile în determinarea autorităţilor civile de a aloca un teren favorabil edificiului sacru. Slujirea lui în atâtea locuri şi în folosul atâtor oameni, contribuţia adusă zidirii împărăţiei cereşti să fie răsplătite de milostivirea neîntrecută a Marelui Preot, Isus Cristos, mântuitorul tuturor”, a transmis preotul Cristian Diac.

061
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.