Știri

Butonul secret aflat pe centura de siguranţă care îţi poate salva viaţa în caz de accident auto. Puţini şoferi ştiu acest lucru!

Centura de siguranță este esențială pentru protecția șoferilor și pasagerilor în cazul unui accident, reducând șansele de rănire cu 90% și posibilitatea de deces cu 50%. Cu toate acestea, mulți nu cunosc importanța unui buton mic și rotund aflat pe centura de siguranță, care joacă un rol vital.

Butonul secret aflat pe centura de siguranţă care îţi poate salva viaţa în caz de accident auto. Acest buton rotund are rolul de a bloca centura în cazul unei frânări bruște sau a unui impact. Această blocare temporară menține corpul nemișcat pentru un moment critic, reducând riscul de rănire severă. Este important ca șoferii și pasagerii să verifice periodic acest buton și să se asigure că este funcțional. Dacă butonul este deteriorat sau nu funcționează corect, întreaga centură trebuie înlocuită imediat.

Nepurtarea centurii de siguranță expune pasagerii și șoferii la riscuri grave și poate atrage sancțiuni din partea poliției rutiere. Aceasta se pedepsește cu două-trei puncte de amendă, echivalentul unei sume cuprinse între 330 și 495 lei.

Ce funcţii secrete are cheia de la maşină
Pe lângă butonul secret al centurii, şi cheia telecomandată a mașinii dispune și de alte funcții utile:

Deschiderea geamurilor: ţinând apăsat butonul de deblocare pentru câteva secunde, toate geamurile mașinii se vor deschide simultan, ideal pentru zilele călduroase.

Blocarea geamurilor: pentru a preveni furturile, dacă geamurile sunt lăsate deschise, ține apăsat butonul de blocare timp de cinci secunde.

Deschiderea selectivă a ușilor: apăsând simultan butonul de blocare și cel de deblocare, se poate deschide doar ușa șoferului, lăsând restul ușilor închise, sporind astfel securitatea.

Aceste funcționalități pot varia în funcție de modelul mașinii și trebuie verificate individual, mai ales în cazul mașinilor mai vechi.

058
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.