Știri

Doctorul Vlad Ciurea, despre alimentul pe care nu trebuie să îl mai consumi dacă ai 45 de ani. ”Este îngrozitor”

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul pe care nu trebuie să îl consumi după vârsta de 45 de ani. Vezi toate detaliile în rândurile următoare.

Dacă nu știai, după vârsta de 45 de ani, oamenii trebuie să evite un aliment nociv. Doctorul Vlad Ciurea a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru trece prin multe schimbări, iar alimentația devine extrem de importantă pentru sănătate.

Profesorul Vlad Ciurea, cunoscutul neurolog, oferă câteva sfaturi esențiale pentru cei care vor împlini 45 de ani.

Una dintre principalele recomandări este să eviți carnea. Doctorul Ciurea spune că trebuie să elimini anumite alimente din dietă după 44 de ani și subliniază că acest lucru e super important.

„Cârnatul trebuie scos. Cârnatul gras. Și mititeii. Îmi pare rău, eu sunt foarte mare amator de mititei, dar până la vârsta de 44 de ani. Apoi, doar cu măsură, de poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie”, a declarat acesta în podcastul lui Cătălin Măruță, potrivit doctorulzilei.ro.

Medicul recomandă acest lucru deoarece carnea roșie și grasă, consumată în exces, poate dăuna grav organismului tău.

„Unde se duce toată cărnăria aia? Vă dați seama? În burtă! Și din burtă unde se duce? Este îngrozitor! Carnea roșie, tare, este toxică și pentru creier, și pentru ficat, pentru tot organismul. Nu poți să digeri totul”, a continuat doctorul Ciurea, conform sursei menționate anterior.

Recomandările doctorului Vlad Ciurea pentru un creier mai activ
Totuși, preocupările profesorului Ciurea nu se limitează doar la alimentație. Acesta subliniază cât de important este să își mențină creierul activ, oferind o recomandare surprinzătoare: scrisul de mână.

Într-un mesaj postat pe rețelele sociale, doctorul explică:

„Recomand tuturor să scrie cât mai mult de mână. Din păcate, tot mai mulți folosesc astăzi computerul, pentru că este mai rapid. Dar caligrafia este foarte importantă. Pentru că mii și mii de celule nervoase lucrează la acțiunea de scriere. Practic, participă tot creierul: emisfera dreaptă este cea artistică, a creativității, iar cea stângă a execuției.

Când scriem, punem pe hârtie un gând, apoi îl formulăm cât mai succint. Este extraordinar cum tot creierul lucrează: mișcăm mâna, folosim ochii, degetele, ne concentrăm. Ca o locomotivă care se pune în mișcare. Este un proces complicat, care duce la dezvoltarea creierului”, a declarat neurologul Vlad Ciurea.

0157
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.