Știri

Colegul nostru Radu Bogdan a murit

Radu Bogdan, fondatorul primului cotidian de limbă engleză „Nine O Clock”, s-a stins din viață luni, 5 august.

Radu Bogdan, fondatorul primului cotidian de limbă engleză „Nine O Clock”, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut luni, 5 august de jurnalistul Radu Tudor.

A murit Radu Bogdan, fondatorul primului cotidian de limba engleză
Tristul anunț a fost făcut de Radu Tudor, jurnalist. Fondatorul primului cotidian de limba engleză urmează să fie condus pe ultimul drum marți, 6 august.

”A trecut la cele veșnice Radu Bogdan, un prieten bun, un gazetar profesionist, fondatorul primului cotidian de limbă engleză Nine O Clock, al gazetelor Sette Giorni și Bucharest Matin.

Am petrecut clipe frumoase împreună cu Radu. Îi voi păstra o frumoasă amintire.

Dumnezeu să-l odihnească!

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, 6 august, ora 11,00”, a scris jurnalistul Radu Tudor pe o rețea socială.

Ziarul ”Nine O’Clock” din România este scris exclusiv în limba engleză și a fost fondat în anul 119, când avea doar patru pagini. Treptat, conținutul acestuia a cresct, iar cele mai importante domenii ale sale sunt politic, financiar, sport și interne. Publicația a fost vândută la 32 de ani de când a fost lansată, iar cumpărătorul a fost distribuitorul de presă Manpres. Vânzarea a venit după trei decenii de la primul număr.

„Trebuie să recunosc că în toamna lui 1991, când m-am lansat în această aventură, nu întrezăream în nici un fel destinul ziarului, faptul că Nine O’Clock va deveni un punct de referinţă în presa postdecembristă.

Explicaţia rezistenţei în timp a ziarului rezidă în faptul că întregul colectiv redacţional s-a străduit în permanenţă să ofere o imagine cât mai corectă şi obiectivă a realităţilor româneşti, cu alte cuvinte, să fie cât se poate de credibil.”, declara în 2009, regretatul jurnalist.

0159
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.