Știri

Nadia Comăneci, prima reacție după audierile de la TAS! Decizia perfectă pentru fete

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea și-au căutat dreptatea la TAS, după ce au fost învinse de americanca Jordan Chiles, care a luat medalia de bronz în finala de la sol, din cadrul Jocurilor Olimpice. Nadia Comăneci a reacționat imediat după audierile de la TAS și știe care ar fi decizia perfectă a judecătorilor.

Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu au depus contestație după ce au pierdut bronzul la limită în fața lui Jordan Chiles, care a beneficiat de o mărire de notă în finala la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Audierile au avut loc astăzi și s-au încheiat deja, un verdict fiind așteptat cel mai devreme după ora 19:00. Donatella Sacchi, președinta Comitetului Tehnic Feminin și al Superior Jury, dar și Cecile Landi, antrenoarea americancei Jordan Chiles, ocupanta locului trei în finala de la sol, au fost audiate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

VEZI AICI: Verdictul TAS în cazul Sabrinei Voinea și Ana Maria Bărbosu

Nadia Comăneci nu a fost audiată la TAS chiar dacă ea a fost cea care a sesizat greșeala arbitrilor în cazul lui Voinea, care era acuzată că ar fi călcat în afara suprafeței. Zeița de la Montreal a reacționat imediat după încheierea audierilor și a scris pe rețelele de socializare că decizia corectă ar fi acordarea unei medalii de bronz pentru fiecare dintre cele trei sportive.

„Aceasta ar fi decizia perfectă. Trei medalii de bronz pentru fete”, a scris Nadia pe rețelele de socializare, unde a distribuit declarațiile avocatului fetelor.

Jocurile Olimpice: Avocatul Sabrinei Voinea și a Anei Bărbosu crede că sunt șanse la medalii

Avocatul celor două sportive românce, Sabin Gherdan, a explicat, după încheierea audierilor, că Sabrina Voinea și Ana Bărbosu au motive reale să fie optimiste, pentru că există șanse ca TAS să le acorde fiecăreia câte o medalie de bronz. Verdictul final ar urma să apară în jurul orei 19.

„Au fost șapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin și șefa Superior Jury, care judecă fiecare contestație. Gimnastele nu au fost audiate.

Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veștile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aș putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul”, a spus avocatul Sabin Gherdan, conform gsp.ro.

Reprezentanții României au intrat la audieri prin videoconferință. Au fost audiate Camelia Voinea, antrenoarea Sabrinei Voinea, respectiv Cecile Landi, antrenoarea americancei Jordan Chiles, cea care a urcat pe podium în urma deciziei arbitrilor din finala de la sol.

Jocurile Olimpice: Nadia Comăneci a descoperit încă o eroare a arbitrilor de la Paris 2024

Sabrina Voinea nu doar că a fost nedreptăţită inventându-se o deducţie de o zecime, dar a primit o notă de plecare diferită faţă de cea din finala pe echipe. Asta deşi exercițiile prezentate au fost identice. Evident, nu putem şti cu siguranţă dacă nu cumva arbitrele au greşit în finala pe echipe, acordându-i Sabrinei o notă de plecare mai mare decât ar fi trebuit, dar e clar că există o nouă dovadă de incongruenţă în judecata arbitrilor.

Nu există posibilitatea ca gimnasta noastră să fi pierdut vreo legare care să îi afecteze nota de plecare la sol, în finala în care a terminat pe 5, exercițiile fiind prezentate de Nadia Comăneci în oglindă, pe o rețea de socializare. Voinea a făcut aceleași elemente, cele două prestaţii fiind identice.

„Aceleași exerciţii…finala pe echipe şi finala la sol…cu note de plecare diferite privind dificultatea”, a fost mesajul plin de subînţeles al „Zeiței de la Montreal”.

079
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.