Știri

Calendar ortodox 14 august 2024. Ce este Sărbătoare azi. Rugăciune pentru mântuire şi izbăvire de necazuri

În ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, Biserica ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Proroc Miheia, al cărui nume se traduce prin „cel care este de la Dumnezeu”. În această zi, este bine să rosteşti rugăciunea către acest mare sfânt pentru mântuire şi izbăvire de necazuri.

Sărbători religioase 14 august 2024
Ortodoxe: Sfântul Proroc Miheia

Greco-catolice: Sf. pf. Micheia; [Sf. Maximilian Kolbe]

Romano-catolice: Sf. Maximilian Kolbe, pr. m.

Calendar ortodox 14 august 2024. Cine a fost Sfântul Proroc Miheia
Sfântul Proroc Miheia a făcut parte din tribul lui Iuda, potrivit crestinortodox.ro. A prorocit 84 de ani, cu 660 înainte de întruparea Domnului. Sfântul Miheia și-a desfășurat activitatea în timpul domniei a trei regi.

Miheia l-a mustrat aspru pe Ahav, împăratul Samariei, pentru că ducea o viață păcătoasă. Pentru că primește amenințări de la împărat, este nevoit să se refugieze în munți pentru a nu fi ucis. Este cel care a prezis și distrugerea Samariei și a Ierusalimului. Însă, cea mai importantă este aceea despre Betleem, ca loc al nașterii Domnului (Miheia V, 1).

După moartea lui Ahav, Miheia a fost ucis de fiul acestuia. În timpul domniei împăratului Teodosie cel Mare, Episcopul Zevin al Eleftheroposului a avut o vedenie în urmă căreia s-au descoperit moaștele Prorocului Miheia.

Calendar ortodox 14 august 2024. Rugăciune către Sfântul Proroc Miheia pentru mântuire şi izbăvire de necazuri
A prorocului Tău Miheia pomenire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Ca o oglindă curată Dumnezeiască şi a celor Dumnezeieşti fiind, stai înaintea Făcătorului, fericite. Pe Acela roagă-L să izbăvească de primejdii pe cei ce te laudă pe tine cu credinţă.

Stih: Sfinte Prorocule Miheia, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Plin de duhovnicească ştiinţă şi de înţelepciune de la Dumnezeu fiind, Sfinte Prorocule Miheia, te-ai învăţat de la cele viitoare ca un curat la minte, preafericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Prorocind cu bună credinţă, ai zis că se va arăta Domnul din cer pe pământ, fericite, scriind arătarea Lui cea către noi.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

052
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.