Știri

Tragedie pe litoral. Din păcate, a fost confirmat: s-a întâmplat chiar în weekendul de Sfânta Maria

Este zi de sărbătoare înecată în lacrimi pentru mai multe familii aflate pe litoral. La 2 mai, marea a adus pe mal trupul unui bărbat de 65 de ani iar – acum – este agitație la Năvodari. Un turist a fost scos inconştient din apă.

Impresionant este cazul unui bărbat de 35 de ani care a reușit să își salveze fiica de la înec, în Jupiter, dar a dispărut în valuri. Sunt peste 24 de ore de când mai mulți scafandri ajutați din aer și de un elicopter încearcă să îl găsească.

Cu o mare agitată în multe stațiuni, salvamarii i-au ținut cu greu pe nisip pe turiștii dornici să se avânte în valuri cu orice risc. Cosmin era la Jupiter împreună cu soția și copiii. Fiica lui, în vârstă de 6 ani, ar fi fost împinsă de curenți în larg, iar el a sărit să o salveze.

„S-a dus după ea și nu a mai putut să o aducă la mal. A strigat după ajutor. A sărit un om cu colacul, s-a dus, a scos fetița și când s-al scoată și pe el, nu l-au mai găsit. L-au luat valurile.”

„A reușit să salveze copilul, dar cu prețul vieții lui din păcate.”

Sunt peste 24 de ore de când Cosmin a dispărut în mare. 8 scafandri l-au căutat până s-a făcut noapte.

Scafandrii îl caută pe bărbat de câteva ore bune însă misiunea lor este una dificilă. Marea este foarte agitată, iar aici – în zona digului – se formează cei mai mari curenți.

Toate stațiunile din țară sunt pline de turiști. La malul mării, cele patru zile libere de Sfânta Maria au transformat această minivacanță în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival la mare.

Peste 200.000 de turiști petrec pe litoralul românesc, astfel că este aglomerație acum peste tot: pe șosele, la hoteluri, dar mai ales la plajă.

Este aglomerație încă de la primele ore. Turiștii pleacă mai devreme de acasă, pentru că știu că găsesc foarte greu un loc în aceste zile la malul mării.

Eforie Nord pare a fi în ultimii ani cea mai aglomerată stațiune a litoralului românesc, mai ales că acum este perioada de foc a sezonului estival, când sunt concedii, dar şi minivacanţa de Sfânta Maria, când cei mai mulți români se îndreaptă către mare.

053
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.