Știri

O turistă dată dispărută acum o săptămână pe o insulă din Grecia a fost găsită moartă. Ce a dezvăluit autopsia

Este vorba despre Brigitte van Gennip, în vârstă de 64 de ani, originară din Ţările de Jos, dispărută în Samos pe 22 august, potrivit Poliţiei elene, informează AFP, citată de Agerpres.

Trupul turistei olandeze a fost descoperit miercuri de un turist belgian într-o râpă aflată într-o zonă îndepărtată de locul în care a fost găsit telefonul ei mobil, a precizat acceaşi sursă.

Potrivit primelor informaţii deţinute de Poliţie, nu există, până la această oră, indicii care să sugereze o pistă criminală.

Autorităţile olandeze au trimis la Samos echipe de salvatori, precum şi opt câini care să ajute salvatorii greci să o găsească pe femeie.

Cel puţin şapte turişti plecaţi în drumeţie pe insule din Grecia au fost găsiţi morţi în această vară, care a fost deosebit de călduroasă.

În luna iunie, un olandez în vârstă de 55 de ani a fost găsit mort în insula Samos.

Tot în iunie, pe 9, corpul neînsufleţit al prezentatorului BBC Michael Mosley a fost descoperit pe mica insulă Symi în contextul primului val de caniculă din 2024 care se abătuse la acea vreme asupra Greciei şi când s-au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Două franţuzoaice în vârstă de 73, respectiv 64 de ani au fost de asemenea date dispărute pe insula Sikinos, fără ca ancheta să ducă la vreun rezultat.

Autorităţile sanitare din Grecia au emis în repetate rânduri avertismente referitoare la riscul expunerii la temperaturi ridicate, recomandând evitarea deplasărilor în exterior în timpul orelor cele mai caniculare ale zilei.

O turistă olandeză dispărută pe insula Samos din Marea Egee a fost găsită moartă, a anunțat poliția greacă pe 29 august, aceasta fiind cea mai recentă victimă a turiștilor într-o vară deosebit de sufocantă.

O autopsie efectuată în partea izolată a insulei unde a fost descoperit cadavrul a confirmat identitatea femeii ca fiind Brigitte van Gennip, în vârstă de 65 de ani, care, potrivit poliției, fusese declarată dispărută din 22 august.

Poliția a declarat că un turist belgian a descoperit cadavrul pe 28 august, într-o râpă, departe de locul în care a fost detectat ultima dată telefonul ei mobil.

052
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.