Știri

Bonus pentru românii care şi-au plătit datoriile la timp. Câţi bani vor primi de la stat

Nicolae Ciucă a anunţat că la Ministerul de Finanţe s-a identificat o soluţie prin care cei care nu şi-au plătit datoriile şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie să beneficieze de o anulare a accesoriilor 100%. De asemenea, vor primi bonusuri fiscale de 3% cei care şi-au plătit datoriile la timp.

Bonus pentru românii care şi-au plătit datoriile la timp. Companiile care nu au datorii la bugetul de stat vor primi bonusuri fiscale de 3% din valoarea taxelor plătite, pe care îl pot utiliza acum sau la plata taxelor pentru 2025.

„PNL continuă să asigure, să acorde tot ceea ce ţine de priorităţile noastre faţă de mediul de afaceri. De aceea, ministrul de Finanţe a propus măsuri în ceea ce priveşte continuarea demersurilor pentru asigurarea unei colectări cât mai bune a veniturilor la bugetul de stat, dar şi sprijinirea mediului de afaceri”, a spus Nicolae Ciucă.

Liderul liberal a mai transmis că ministrul de Finanţe a prezentat asigurarea fondurilor necesare pentru Casa de Pensii. Astfel, 12,5 miliarde de lei vor fi virate Casei de Pensii, pentru plata pensiilor, în conformitate cu noile legi. Nicolae Ciucă a precizat că, ţinând cond de nevoia de dezvoltare la nivelul comunităţilor locale, vor fi asigurate două miliarde de lei pentru plata facturilor restante.

„În ceea ce priveşte plata datoriilor existente care se ridică la peste 70 de miliarde de lei, am considerat că este cât se poate de important ca pentru cei care şi-au plătit datoriile la timp, să existe măsuri care să recunoască tot ceea ce dumnealor au desfăşurat în acest sens şi va fi asigurat un procent de 3%, sub formă de bonusuri fiscale, pe care vor putea să îi folosească atât în investiţii cât şi în plata datoriilor, anul viitor”, a declarat preşedintele PNL, citat de news.ro. Pentru plata datoriilor, la Ministerul de Finanţe s-a identificat o soluţie prin care, cei care nu şi-au plătit datoriile şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie, să beneficieze de o anulare a accesoriilor în valoare de 100%, a mai transmis Nicolae Ciucă.

033
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.