Știri

Preţul motorinei și benzinei pe 11 septembrie 2024. Veste bună pentru şoferi

Ziua și ieftinirea la carburanți. Tariefele benzinei și motorinei au scăzut din nou azi, și sub pragul de 6,90 lei pe litru, piața a ajuns să anuleze efectul scumpirii generate de acciza mărită.-

Preţ carburanţi 11 septembrie 2024. Românii care vor să-şi alimenteze maşina cu benzină sau cu motorină trebuie să ştie că miercuri, 11 septembrie 2024, preţurile la carburanţi au scăzut, faţă de cele afişate în ziua precedentă.

Vorbim despre o scădere a preţurilor cu şase bani pe litru, indiferent că vorbim despre benzină standard, benzină premium, motorină standard sau motorină premium.

Asta înseamnă că un litru de benzină standard a ajuns să coste între 6,89 şi 7,04 lei, un litru de benzină premium a ajuns să coste între 7,46 şi 7,74 lei, un litru de motorină standard a ajuns să coste între 7,03 şi 7,12 lei, iar un litru de motorină premium a ajuns să coste între 7,4 şi 7,68 lei.

Nu în ultimul rând trebuie precizat că preţul pentru un litru de GPL continuă să se menţină constant undeva în intervalul 3,42-3,44 lei.

Este a cincea scădere consecutivă a prețurilor în luna septembrie. În ultimele zile, Petrom a redus prețul benzinei și motorinei de mai multe ori, acumulând o scădere totală de peste 50 de bani/l pentru ambele tipuri de combustibil. Astfel, efectele scumpirii semnificative din iulie, cauzate de majorarea accizelor, au fost aproape complet anulate.

În iulie 2024, prețurile benzinei și motorinei au atins un maxim al ultimului an, cu benzină la 7,48 lei/l și motorină la 7,58 lei/l. De atunci, prețurile au scăzut considerabil, ajungând la niveluri mai mici decât cele de dinaintea scumpirii. La 3 august, prețurile erau de 7,32 lei pentru benzină și 7,44 lei pentru motorină, ceea ce subliniază o scădere totală de peste 50 de bani/l pentru fiecare tip de combustibil.

Scăderea prețurilor este parțial influențată de fluctuațiile internaționale ale prețului țițeiului. După o creștere inițială la începutul săptămânii, prețul țițeiului Brent a scăzut din nou, ajungând la 71,7 dolari/baril, iar prețul benchmark-ului american WTI, la 68,5 dolari/baril. Această scădere a fost determinată de temerile legate de cererea insuficientă, în special din cauza datelor economice slabe din China, și de așteptările privind reluarea producției în Libia.

În ciuda fluctuațiilor de preț, cererea de carburanți în România a crescut cu 5% în prima jumătate a anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Preţul barilului Brent scade sub 70 de dolari pentru prima oară din 2021

Cursul petrolului şi-a accelerat marţi scăderea, iar barilul Brent a căzut sub 70 de dolari – pentru prima oară din decembrie 2021 -, în urma unor temeri cu privire la perspectivele cererii, relatează AFP.

Către ora 14.25 GMT (17.25, ora României), preţul barilului Brent de la Marea Nordului – cu livrare în noiembrie – înregistra o scădere de 3,74%, la 69,15 dolari.

Preţul echivalentului său american, barilul de West Texas Intermediate (WTI) – cu livrare în octombrie, scădea cu 4,09%, à 65,90 dolari

045
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.