Media

Câte clase și ce studii are Florin Dumitrescu de la MasterChef, de fapt. Motivul pentru care a abandonat școala

Florin Dumitrescu, cunoscut ca unul dintre cei mai apreciați chefi din România, și-a câștigat faima nu doar prin abilitățile sale culinare, ci și prin carisma sa pe micile ecrane. În ciuda succesului său uriaș, puțini știu ce studii are de fapt celebrul jurat de la „MasterChef” și cum a ajuns să urmeze această carieră în bucătărie.

Născut pe 1 august 1987 în București, Florin Dumitrescu și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie la doar 14 ani. Tatăl său l-a ajutat să se angajeze ca ajutor de bucătar la un restaurant, iar talentul său s-a dezvoltat rapid.

„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei, iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaș pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui”, a dezvăluit chef-ul într-un interviu.

De ce a renunțat la studii

Deși cariera sa în bucătărie este una de succes, Florin Dumitrescu nu a urmat un parcurs academic obișnuit. A absolvit Liceul Sportiv Emil Racoviță din București, unde a fost pasionat de polo și chiar a obținut titluri de campion național. Cu toate acestea, la doar 14 ani, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie, care l-a făcut să renunțe la studiile universitare. Alegerea de a se dedica bucătăriei în locul unei cariere academice a fost influențată de dorința sa de a excela în acest domeniu, conform Playtech.

După ce a lucrat în România, în 2007 a plecat în Italia pentru a învăța mai multe despre arta gastronomiei. A lucrat în restaurante importante, preparând zilnic sute de porții de paste și învățând de la cei mai renumiți chefi.

„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină”, a povestit el despre experiența sa intensă de formare profesională.

Succesul în televiziune și în viața personală
Florin Dumitrescu a devenit o figură familiară pe micile ecrane în 2012, când a debutat ca jurat în emisiunea „MasterChef”. Ulterior, a continuat să impresioneze publicul alături de colegii săi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, în formatul „Chefi la Cuțite”, emisiune care a devenit rapid una dintre cele mai urmărite din România.

Pe lângă succesul profesional, chef Florin Dumitrescu este și un om de familie devotat. Este căsătorit din 2014 cu Cristina Sima, iar cei doi au împreună două fetițe, Ava Elisabeta și Mia. Relația sa cu soția este una aparte, despre care a vorbit în nenumărate rânduri.

„Eu mi-am dorit dintotdeauna o relație cu femeia perfectă… Mi-am găsit jumătatea și mă bucur că nu am lăsat-o să treacă pe lângă mine”, a declarat chef-ul într-un interviu.

Pe lângă realizările sale profesionale, Florin Dumitrescu este mândru și de desertul pe care l-a creat special pentru soția sa, „Pomme du Sima”, un preparat rafinat din mere în foietaj, pe care l-a prezentat și în emisiunea „Chefi la Cuțite”.

07
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.