Știri

Rețetă: Cum se prepară mujdeiul țigănesc. Ce îl face diferit, dar savuros și numai bun de pus pe fripturi

Pentru mujdei, unul dintre cele mai populare sosuri care însoțesc fripturile, șnițelele, sau chiar și cârnații, există o multitudine de rețete, care mai de care mai savuroase. Una iese în evidență prin câteva ingrediente diferite de cele cunoscute de majoritatea gospodinelor.

Diana Păun are o comunitate mare pe rețeaua socială, unde este urmărită de aproape două sute de mii de oameni. Pe lângă multele rețete, talentata gospodină postează și diverse trucuri și sfaturi pe care le-a învățat de-a lungul timpului.

Iar atunci când vine vorba despre mujdei, împărtășește și secretele care fac din acest preparat unul delicios.

Cum pregătim mujdeiul țigănesc
Primul pas pentru a pregăti acest mujdei este să punem ingredientul principal – usturoiul – la blender. Se adaugă roșiile care, în prealabil, au fost puse puțin timp la cuptor. Atenție, roșiile trebuie decojite cât mai bine înainte.

„Mujdeiul țigănesc, eu îl fac și cu ardei picant”, spune Diana în postarea de pe TikTok. Acesta trebuie să fie, de asemenea, copt.

Se poate sări însă peste acest ingredient, în cazul in care dorim un preparat mai puțin picant.

De asemenea, în robotul de bucătărie, alături de usturoi și roșii, vom mai pune și câțiva ardei grași. Aceștia trebuie copți și ei, iar coaja trebuie îndepărtată cât mai bine.

„Eu pun sare, piper și ulei”, mai spune Diana despre rețeta ei, dezvăluind și un truc personal pe care îl folosește la această rețetă.

Cum pregătim un mujdei gustos

Primul pas pentru a pregăti acest mujdei este să punem ingredientul principal la blender. Este vorba, evident, despre ustutroi, alături de roșii care au fost, în prealabil, puse puțin timp la cuptor. Atenție, roșiile trebuie decojite cât mai bine, înainte!

Desigur, acest sortiment de mujdei este și unul picant! „Mujdeiul țigănesc, eu îl fac și cu ardei picant”, spune Diana în postarea de pe TikTok. Acesta trebuie să fie, de asemenea, copt. Însă, dacă nu dorim ca mujdeiul să fie picant, putem sări peste acest ingredient.

Rețeta la care vom reveni mereu
De asemenea, în robotul de bucătărie, alături de usturoi și roșii, vom mai pune și câțiva ardei grași! Aceștia trebuie copți și ei, iar coaja trebuie îndepărtată cât mai bine. „Eu pun sare, piper și ulei”, mai spune Diana, despre rețeta ei.

În postarea ei, Diana ne mai spune că un truc personal pe care îl folosește la acest mujdei constă în folosirea unui ingredient secret! Este vorba despre iaurt, care dă un gust și o consistență aparte mujdeiului.

După ce avem toate ingredientele pregătite, vom porni blenderul până când avem un mujdei delicios! Iar gustul acestuia ne va da imediat pe spate!

09
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.