Știri

Cum să ai borcane cu murături fără mucegai. Ingredientele secrete folosite de gospodine

Pentru a evita ca în borcanele cu murături să se găsească mucegai, gospodinele folosesc un ingredient secret cu efect de conservare, care le păstrează în stare bună pentru mult timp.

Murăturile sunt gustoase și cu toții le consumăm cu plăcere. Totuși, borcanele cu murături pot face mucegai și legumele pot deveni necomestibile. Acest lucru poate fi evitat prin folosirea câtorva ingrediente secrete prin care să se mențină un timp îndelungat.

Ingrediente pentru murături fără mucegai
Cimbrul este o plantă foarte bună pentru sănătate, un antibiotic natural. Are proprietăți antiseptice, astfel că este foarte bun pentru dezinfectarea mâinilor pe cale naturală. În bucătărie, este excelent pentru preparatele din carne, dar și pentru conservarea murăturilor. Aplicat peste carnea pusă la macerat, va acționa ca un conservant natural și va oferi un gust superb.

Salvia este un condiment important, iar atât frunzele, cât și florile, pot fi folosite sub formă de infuzie, având proprietăți deosebite. Planta de salvie se lasă 10-15 minute la infuzat și se poate folosi atât planta verde, cât și cea uscată. În plus, frunza de salvie aplicată pe carne va oferi un gust aparte și va păstra carnea, dar și murăturile, prin efectul său de conservare.

Boabele de muștar au proprietăți importante, fiind bogate în seleniu, mangan, magneziu sau fosfor, precum și în triptofan, care este responsabil de producția de serotonină („hormonul fericirii”), care nu poate fi sintetizat natural de către organism. Uleiul din boabe de muștar are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice și antiseptice, fiind folosit în nenumărate afecțiuni, iar deloc de neglijat este efectul de conservare pe care boabele de muștar îl au asupra murăturilor.

Frunzele de dafin, pe lângă faptul că îmbunătățesc digestia, au și un puternic efect antioxidant, astfel că pot fi folosite pentru a elimina substanțele toxice din organism, pentru a elimina simptomele negative ale sindromului de colon iritabil și pentru a stimula digestia. Astfel, este indicat a fi folosite în cazul stărilor de vomă, indigestiilor, sau balonărilor. La fel de important este efectul de conservare pe care acestea le au, astfel că este recomandat să fie utilizate în borcanele cu murături.

Hreanul are proprietăți excelente. Este un antibiotic puternic, un antibacterian, antiparazitar și antiinflamator aparte, este un antianemic, afrodisiac și expectorant. Pe lângă acestea, este un diuretic, antiscorbutic, încălzește organismul și stimulează sistemul imunitar. De aceea, este perfect pentru a fi utilizat în borcanele cu murături, deoarece, pe lângă faptul că va pune în valoare celelalte condimente, va ajuta la conservarea murăturilor.

Boabele de piper sunt bogate în antioxidanți, datorită faptului că au un compus activ numit „piperină”, despre care s-a confirmat că are acțiuni puternic antioxidante, așa că o dietă în care se consumă piper în limite responsabile este sănătoasă. De asemenea, boabele de piper sunt folosite pentru a păstra murăturile un timp îndelungat, și pentru gustul special înțepător pe care îl oferă.

06
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.