Știri

Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret care le face crocante şi delicioase

Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu, una dintre cele mai populare printre iubitorii de mâncare, este pe cât de simplu de făcut, pe atât de delicioasă. Faimosul chef a dezvăluit și secretul acestui preparat, care va da cărnii o savoare deosebită, dar și aspectul crocant atât de apreciat.

Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu a făcut deja furori acum câteva sezoane la „Chefi la cuțite” şi este extrem de simplu de preparat.

Ingrediente

pulpă sau piept de pui, fără os
6 linguri de pesmet (sau fulgi de porumb zdrobiți, așa cum folosește chef Cătălin)
unt (poate fi și unt de trufe)
smântână de gătit
trufe (sub formă de fulgi sau pudră)
miere
muștar
ulei pentru prăjit
sare
piper
ierburi aromatice (după preferință)

Mod de preparare

Se taie pulpa sau pieptul de pui în felii subțiri, formând șnițele sau grujoane. Într-un bol, se combină untul (preferabil unul gras, pentru un gust intens), smântâna de gătit, fulgii sau pudra de trufe și muștarul, şi se amestecă până la omogenizare. Apoi se condimentează feliile de carne cu sare, piper și ierburi aromatice, după gust. Se trece fiecare bucată în amestecul de unt și smântână. Fulgii de porumb se zdrobesc cât mai fin și se amestecă apoi cu puțină miere (amestecul va înlocui combinaţia clasică de ou și făină, oferind o textură crocantă și un gust inconfundabil). Se trece fiecare șnițel în amestecul de fulgi de porumb cu miere şi se trece la prăjit!

08
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.