Știri

Unde se găsește Ciocoliva? Desertul a cucerit românii mai ceva ca ciocolata Dubai

De la ciocolata Dubai, la ciocolivă. Doi antreprenori români din Scoția au vrut să facă desertul autentic românesc și au dat lovitura.

După ce rețeta de ciocolată Dubai a devenit cunoscută pe tot internetul, doi români inventivi au adaptat desertul pentru a-l face autentic românesc. Așa a luat naștere ciocoliva, cu care au și dat lovitura.

Ce este ciocoliva, desertul românesc ce face furori pe internet
Nu mai există român care să nu fi auzit de ciocolata Dubai. E plin internetul de rețete și clipuri în care este testată. Românii o caută cu disperare în magazine. Chiar și Gabriela Cristea o vinde.

Doi români mai inventivi, însă, au dus desertul într-o zonă mai românească. Cei doi prieteni prepară în restaurantul lor din Scoția ciocoliva. Și, așa cum îi spune numele, este un desert care conține coliva.

Florin și Dani, stabiliți în Glasgow, au înlocuit fisticul și cataiful cu arpacașul și nuca. Așa au devenit populari, cu toate că nu toți scoțienii înțeleg ce este coliva. Totuși, după ce au gustat, au devenit clienți fideli.

Cât despre românii stabiliși în Scoția, au stat la coadă pentru ciocolivă. „A venit trendul cu Dubai Chocolate, am încercat-o și noi, am făcut-o, dar s-a terminat fisticul și nu am mai avut cu ce să o umplem.

Și Dani zice: ‘Hai să o umplem cu colivă, că avem colivă, avem de toate’, și am zis să o umplem. Ne dă mesaje o grămadă de lume, mai ales acum că a ajuns mai viral decât te așteptai.

Și te întreabă: ‘dar ce este acolo?’ Iar când le explicăm, în Scoția, aici, este un breakfast popular, este porridge, un fel de năut cu lapte, cu apă, depinde cum îl faci, și este asemănător”, au spus românii inventivi, conform digi24.ro.

Speră să vândă și în România
Florin și Dani speră să vândă ciocoliva și în România. Oricum, vânzările din restaurant au explodat. Procesul de producție nu este deloc dificil. Coliva este învelită în ciocolată, iar gustul este, spun cei care au încercat, delicios.

„Noi, coliva o băgăm în ciocolată. Imposibil! Iubești ciocolata, iubești coliva… Din prima zi a fost nebunie, dar nu am știut că va exploda așa. Noi am postat video și a început lumea să vină. Deci facem cam 6, 8, 10 kg… Între 6 și 10 kg în 12 ore”, au mai spus cei doi antreprenori.

Momentan cicoliva se poate comanda doar online.

06
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.