Știri

Se încălzește vremea în România! Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni

Se încălzește vremea în România! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor crește, după care vremea se va răci.

Se încălzește vremea în România! În perioada 21 octombrie – 3 noiembrie 2024, specialiștii de la ANM prognozează o creștere a temperaturilor la începutul primei săptămâni, atingând valori de până la 21 de grade Celsius, după un val de aer rece. Ulterior, temperaturile vor scădea treptat în întreaga țară, fiind posibile valori de până la -1 grad Celsius.

Se încălzește vremea în România! Prognoza meteo pentru Banat

În primele zile ale perioadei, temperaturile diurne vor crește de la medii de 18 grade până la valori de 20-21 de grade, în timp ce temperaturile nocturne vor varia de la medii de 3 grade până la 7 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni, fluctuațiile termice vor fi minime, dar în a doua jumătate a intervalului se va observa o răcire treptată a vremii. În medie, maximele se vor situa în jurul a 13-14 grade, iar minimele vor atinge aproximativ 4 grade.

Probabilitatea de precipitații va crește spre sfârșitul lunii octombrie și la începutul lunii noiembrie, se arată în prognoza meteo ANM.

Prognoza meteo pentru Crișana

În prima săptămână a intervalului, temperaturile diurne vor rămâne relativ constante, având o medie de 18 până la 20 de grade. În schimb, temperaturile nocturne vor crește în primele zile, de la o medie de 2 până la 3 grade, atingând valori de 6 până la 7 grade. În a doua parte a intervalului, vremea va începe să se răcească treptat. Astfel, se estimează ca maximele să ajungă la 13 până la 14 grade, iar minimele să se situeze între 3 și 4 grade.

Se preconizează că șansele de ploaie vor crește spre sfârșitul lunii octombrie și la începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În prima săptămână a perioadei, temperaturile diurne vor rămâne constante, având o medie de 17-18 grade. În schimb, pe timpul nopții, valorile termice vor crește în primele zile de la medii de -1 până la 0 grade, ajungând la aproximativ 4 grade. În a doua jumătate a săptămânii, se preconizează o răcire treptată a vremii, cu variații mai mari la temperaturile diurne. În medie, maximele vor atinge 11-12 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 2 grade.

Probabilitatea de ploaie va crește după data de 31 octombrie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În prima săptămână, valorile termice diurne vor rămâne relativ constante, cu o medie de aproximativ 17 grade. În a doua jumătate a acestui interval, se estimează o scădere a mediei valorilor maxime, ajungând la 12-13 grade. În ceea ce privește nopțile, până pe 24 octombrie, mediile temperaturilor vor crește de la 1 grad la 5 grade, urmând ca ulterior să scadă treptat până la 2 grade.

De asemenea, probabilitatea de ploaie va crește spre sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, precizează ANM.

Prognoza meteo pentru Moldova

În primele zile ale intervalului, se preconizează o creștere a valorilor termice diurne, de la medii de 14 grade până la 17 grade. În schimb, temperaturile nocturne vor crește de la medii de 1-2 grade până la 8-9 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, vremea va începe să se răcească treptat. În medie, maximele vor atinge 10 grade, iar minimele se vor menține în jurul valorii de 3-4 grade.

Probabilitatea de ploaie va crește după data de 29 octombrie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În primele zile ale perioadei, valorile temperaturilor diurne vor crește de la medii de 14 grade la 18 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor varia de la medii de 3 grade la 8 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, se așteaptă o ușoară scădere a temperaturilor. În medie, maximele vor atinge 14 grade, iar minimele se vor menține în jurul valorii de 7 grade.

De asemenea, probabilitatea de ploaie va crește după data de 29 octombrie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Până în jurul datei de 23 octombrie, temperaturile diurne vor crește de la medii de 15 grade până la 19 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor varia de la medii de 1 grad la 5 grade. După această dată, până la sfârșitul intervalului, se preconizează o scădere a valorilor maxime, care vor ajunge la 14 grade, în timp ce valorile minime vor rămâne relativ constante, oscilând în jurul a 5 grade.

De asemenea, probabilitatea de ploaie va crește, în special la începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo Oltenia

Până în jurul datei de 23 octombrie, temperaturile diurne vor crește de la medii de 15 grade până la 20 de grade. Creșterea temperaturilor nocturne va avea loc până pe 25 octombrie, când acestea vor varia de la medii de 2 grade la 6 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, se va observa o scădere a mediilor maxime, care vor ajunge la 14 grade, în timp ce mediile minime vor oscila ușor în jurul valorii de 5 grade.

Probabilitatea de precipitații va crește spre sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Vremea la munte

Pe parcursul întregului interval, valorile termice vor prezenta o tendință generală de scădere, cu fluctuații ușoare de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime vor varia de la 14 grade pe 22 octombrie până la 5 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, iar temperaturile minime vor scădea de la 5 grade pe 23 octombrie la -1 grad la începutul lunii noiembrie. Probabilitatea de precipitații va crește după data de 30 octombrie.

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, iar după jumătatea lunii noiembrie, se preconizează o încălzire mai accentuată decât ar fi normal.

03
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.