Știri

Răsturnare totală de situație în cazul mașinii care a explodat cu afaceristul din Arad. S-a dat toată ancheta peste cap

Percheziţii în cazul omului de afaceri din Arad ucis în urmă cu trei ani în explozia maşinii sale. Un număr de șapte percheziții domiciliare se desfășoară, la această oră, în cazul uciderii omului de afaceri Ioan Crișan. Anchetatorii au ajuns la concluzia că asasinatul ar fi fost comandat de apropiați ai acestuia.

Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac, miercuri dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare, în cazul omului de afaceri din Arad ucis cu peste trei ani în urmă după ce maşina în care se afla a sărit în aer. Sunt vizați membrii familiei omului de afaceri. Anchetatorii au ajuns la concluzia că comanda asasinatului ar fi venit din rândul apropiaților lui, nu din rândul partenerilor de afaceri sau a unor dușmani, așa cum s-a vehiculat în ultimii ani.

Potrivit unor surse, în prezent, oamenii legii au patru suspecţi, aflaţi în custodia Poliţiei şi care vor fi duşi la audieri la Bucureşti. Suspecţii ar fi trei prieteni apropiaţi ai milionarului şi fiica acestuia. De asemenea, poliţiştii iau în calcul ca suspecţii să fi fost ajutaţi de către cetăţeni străini, motiv pentru care a fost cerut ajutorul unor instituţii din străinătate.

„În această dimineaţă, Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 7 percheziţii domiciliare, în cauza intens mediatizată, privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin folosirea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad”, a informat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Sursa citată menţionează că, în cadrul acestui dosar penal, este vorba despre „un volum impresionant de activităţi investigative şi de cercetare penală”, realizate de către cei implicaţi în soluţionarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice.

„Efortul instituţional depus în soluţionarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activităţi de cooperare în plan intern şi extern. Activităţile derulate se circumscriu măsurilor luate la nivelul autorităţilor statului român pentru siguranţa comunităţii, precum şi pentru identificarea şi pedepsirea tuturor celor care săvârşesc infracţiuni”, se mai arată în comunicatul citat.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat că dosarul privind explozia produsă în 29 mai 2021 a unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea unui magazin din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, a fost preluat de PÎCCJ de la Parchetul local având în vedere „complexitatea cauzei, dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave”.

„În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală. În cauză au fost efectuate numeroase activităţi investigative şi de cercetare penală, activităţi derulate în mod constant şi care au presupus inclusiv activităţi de cooperare judiciară internaţională”, mai informează PÎCCJ.

07
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.