Media

Piurelul țigănesc este cel mai pufos și moale. Secretul preparării a fost dezvăluit, nici nu te gândeai să adaugi acest ingredient. Este un deliciu

Pentru a face piureul pufos și moale, gospodinele au dezvăluit ingredientul secret, pe care îl foloseau chiar pe timpul lui Nicolae Ceaușescu. Preparatul este o garnitură de bază pentru multe mâncăruri, iar dacă ne dorim să îl transformăm într-o mâncare mai complexă, există nenumărate ingrediente ce vor schimba complet gustul și aspectul piureului.

Ingredientul secret care face piureul pufos. Dacă vrem un preparat de post, nu putem pune lapte sau unt. Însă, înainte de Revoluție, gospodinele apelau la un alt ingredient, pentru a da un gust unic acestui preparat și anume ceapa.

Ingredientul secret pentru un piure pufos
Tot ceea ce trebuie să facem este să fierbem cartofii și să îi pisăm cât mai bine. Între timp, ceapa trebuie tocată cât mai mărunt și pusă la călit în puțin ulei. Odată ce s-a înmuiat în tigaie, ea poate fi adăugată în cartofi. Apoi, vom amesteca totul, iar la final vom avea un piure delicios, unic, de post.

Dacă nu ne place foarte mult ceapa sau dacă vrem să mai schimbăm puțin rețeta, putem folosi fără probleme usturoi! În loc de ceapă, vom căli puțin usturoiul, iar apoi îl vom adăuga în cartofi! Iar deasupra putem presăra și diferite ierburi aromatice, după gust.

Trucul inedit folosit de o femeie pentru a curăța cartofii
Azure MacCannell, professional organizer, a împărtășit un truc simplu, ușor de utilizat, folosind un articol de uz casnic pentru a curăța și a transforma în piure cartofii într-o singură mișcare, economisind timp prețios și energie.

Piureul de cartofi este una dintre cele mai consumate garnituri din lume, însă necesită mai mult timp de preparare. Pentru a economisi timp, o utilizatoare a TikTok a împărtășit trucul pe care ea îl folosește în bucătărie.

Videoclipul a adunat peste 22.000 de aprecieri, dar și mii de comentarii. Femeia a arătat cum a fiert mai mulți cartofi în coajă, apoi i-a tăiat în jumătate. I-a presat prin grilajul metalic, iar cojile au rămas deasupra, în timp ce cartofii s-au mărunțit perfect.

„Putem fi cu toții de acord că trebuie să nu mai curățăm cartofii? Doar fierbeți cu pielea și împingeți printr-un gratar”, a scris femeia la videoclipul în cauză.

Tot ce mai aveți de făcut este să preparați și să îi dați gust piureului apoi să îl serviți alături de cei dragi. Urmăritorii femeii au rămas uimiți de trucul ingenios, iar comentariile laudative nu au fost deloc puține.

083
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.