Știri

Adriana Bahmuțeanu, noi detalii despre calvarul prin care trece: „Copiii sunt ținuți ostatici”. Ce ar trebui să se întâmple cu locuința lui Silviu Prigoană

A trecut aproape o săptămână de la decesul fostului om de afaceri Silviu Prigoană, dar scandalul care a izbucnit în urma morții sale pare că nu are sfârșit. Adriana Bahmuțeanu, fosta soție și părintele supraviețuitor al celor doi copii minori, Maximus și Eduard, se confruntă cu o situație extrem de complicată și tensionată. În ciuda faptului că, legal, cei doi băieți ar trebui să se afle în custodia ei, aceștia rămân în continuare în casa tatălui lor, iar încercările de a-i aduce acasă au fost întâmpinate cu obstacole majore.

Imediat după decesul lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuțeanu a dorit să își ia copiii acasă, dar eforturile ei s-au izbit de o barieră aparent insurmontabilă. În ciuda faptului că legea îi oferă dreptul de a-i avea în grijă, cei doi minori continuă să locuiască în casa în care au crescut, fiind influențați de frații vitregi și de avocați care, după cum afirmă Bahmuțeanu, îi împiedică să părăsească domiciliul tatălui lor.

„Legal, copiii trebuie să fie cu mine, părintele supraviețuitor, dar frații lor mai mari le spală pe creier și îi fac să rămână acolo. În plus, nimeni din autorități nu pare să ia măsuri concrete pentru a rezolva situația,” a declarat Adriana Bahmuțeanu într-un interviu acordat publicației Libertatea.

Unul dintre principalele motive de nemulțumire pentru Adriana Bahmuțeanu este imposibilitatea de a vorbi cu copiii săi în mod privat. Ea afirmă că fiecare interacțiune cu Maximus și Eduard este monitorizată atent de un alt adult, fie că este vorba de frații lor vitregi sau de avocatul acestora. În plus, Bahmuțeanu susține că băieții sunt influențați să rămână în casa tatălui lor, fiind amenințați că își vor pierde bunurile personale, precum jocurile și computerele, dacă aleg să meargă cu mama lor.

„Este ca și cum ar fi ostatici. Nu pot discuta cu ei liber, mereu sunt alte persoane de față care le șoptesc ce să spună. Dacă erau ostatici într-un magazin sau într-o bancă, s-ar fi intervenit rapid. Dar în această situație, nimeni nu pare să facă ceva concret,” a spus Bahmuțeanu.

Adriana Bahmuțeanu a făcut mai multe demersuri legale pentru a obține custodia efectivă a copiilor, dar până acum fără succes. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a fost implicată în medierea unei întâlniri între Bahmuțeanu și cei doi copii, dar rezultatele nu au fost cele așteptate. Ea afirmă că autoritățile au abordat situația într-un mod inadecvat, punând întrebări delicate în prezența persoanelor care, susține ea, îi influențează pe băieți.

„Au întrebat copiii dacă vor să vină la mine, dar întrebarea a fost pusă în fața fraților vitregi și a avocatului lor. Cum poți să aștepți un răspuns sincer în astfel de condiții? E clar că se simt intimidați și că nu pot răspunde liber,” a adăugat Adriana Bahmuțeanu.

O altă complicație în această situație este casa în care locuiesc copiii, care aparținea lui Silviu Prigoană. Adriana Bahmuțeanu susține că, legal, locuința ar trebui sigilată și securizată până la finalizarea procesului de moștenire, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă. Ea se întreabă cine are, în acest moment, dreptul legal asupra casei și de ce nu s-au respectat procedurile necesare în astfel de cazuri.

Pentru Adriana Bahmuțeanu, prioritatea este de a-și aduce copiii acasă și de a le oferi stabilitatea de care au nevoie după moartea tatălui lor. Cu toate acestea, situația rămâne incertă, iar tensiunile dintre membrii familiei Prigoană par să fie departe de a se rezolva. Pe măsură ce zilele trec, soarta celor doi băieți continuă să fie subiect de dispută, iar intervenția autorităților rămâne o necesitate stringentă.

„Copiii trebuie să fie cu mama lor, acolo unde le este locul legal și firesc. Dar, pentru asta, avem nevoie de sprijinul autorităților și de o aplicare corectă a legii,” a concluzionat Adriana Bahmuțeanu.

Articolul este conceput pentru a evidenția complexitatea și tensiunea cazului, punând accentul pe aspectele legale, emoționale și implicarea autorităților în această situație delicată.

052
Cristiana Furtuna
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.