Știri

Mihaela Bilic: Cinci alimente pe care le poți consuma și după ce expiră. Nu e nevoie să ții cont de termenul de valabilitate

Mulți oameni sunt preocupați de termenul de valabilitate al produselor pe care le consumă pentru a se asigura că nu vor întâmpina probleme de sănătate.

Unele produse, însă, pot fi consumate și după ce expiră, atrage atenția Mihaela Bilic. Iată care sunt acelea și de ce nu sunt considerate nocive pentru organism.

Termenul de expirare al unor alimente nu reprezintă neapărat și data în care ar trebui să încetăm să le consumăm. Este adevărat că majoritatea produselor nu mai pot fi consumate după ce depășesc termenul de valabilitate. Cu toate astea, nutriționistul Mihalea Bilic ne oferă o listă de alimente care pot fi consumate, chiar dacă au expirat.

Aceste alimente pot fi consumate și la luni bune după ce au expirat, spune Bilic. Vorbim despre iaurt, unele mezeluri, parmezan, ciocolată, orez, paste sau biscuiți.

„Top 5 alimente care pot fi consumate și dacă au expirat: Pe primul loc, iaurtul- că avem nevoie de probiotice. Dacă e iaurt, haide să fie și puțin parmezan, că are gust bun. Salamul, crud-uscatele, salamul de Sibiu, că are mucegai nobil, nu pățim nimic de acolo. Biscuiții, neapărat, că nu se întâmplă nimic dacă am pus biscuiți, punem și ciocolată. Un an de zile după expirare, fără niciun fel de stres și orezul, pastele făinoase, nu expiră. Haideți să ne relaxăm, că viața e frumoasă și cu expirate.”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul unei emisiuni, potrivit stirilekanald.ro.

După ce a expirat iaurtul, singura schimbare ține de gust. Devine mai acrișor decât în mod normal, dar nu înseamnă că nu mai e bun, iar oamenii încă îl pot consuma.Iaurtul păstrat în frigider are un aport de probiotice mai mare, iar dacă este fermentat este bogat în colonii de lacrobacili, care au beneficii asupra sănătății organismului uman.

„Testele arată că iaurtul este sigur pentru consum și după data de expirare, principala modificare ține de gust (va fi mai acrișor). Dacă îl păstrăm mai mult timp obținem și un aport de probiotice crescut, un iaurt fermentat conține mai multe colonii de lactobacili benefice pentru sănătate”, a transmis nutriționista într-o postare făcută pe Facebook.

058
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.