Decesul fulgerător al lui Silviu Prigoană a dat naștere mai multor controverse, principala având legătură cu averea omului de afaceri.
Decesul fulgerător al lui Silviu Prigoană a dat naștere mai multor controverse, principala având legătură cu averea omului de afaceri. Recent, în spațiul public au apărut mai multe ipoteze, iar una dintre ele a șocat pe toată lumea. Fostul politician ar fi trecut totul pe numele unei singure persoane.
Cui i-ar fi lăsat Silviu Prigoană averea
Moartea lui Silviu Prigoană a generat mai multe controverse, iar cea principală este legată de averea regretatului om de afaceri. Numeroase ipoteze au apărut în spațiul public, și se pare că fostul politician i-ar fi lăsat averea unei singure persoane.
Silviu Prigoană s-a stins din viață la vârsta de numai 60 de ani, în urma unui infarct miocardic. Omul de afaceri se afla la un restaurant din Bran, județul Brașov, în momentul în care s-a produs tragedia. Acesta lua masa cu câteva persoane apropiate, iar nimeni nu s-a așteptat la așa ceva. Prigoană a lăsat o durere imensă în sufletele celor care l-au cunoscut, însă, decesul său a dat naștere și unor controverse, principala fiind legată de împărțirea averii pe care o deținea.
Prigoană nu ar fi lăsat un testament, dar ar fi trecut toată averea pe numele fiului său, Honorius Prigoană, arată sursele România TV. Astfel, ceilalți trei copiii ai regretatului om de afaceri, Silviu, Maximus și Eduard, nu ar avea niciun drept la bunurile fostului politician.
Avocatul Andrei Lazăr a explicat cum decurg lucrurile într-un astfel de caz. Ceilalți copii ai lui Silviu Prigoană pot deschide succesiunea doar în cazul bunurilor care se aflau pe numele omului de afaceri înainte de a-și pierde viața.
„Dacă toate au fost trecute pe numele lui Honorius înseamnă că el este proprietar, iar toate aceste bunuri nu mai intră la masa succesorală a defunctului Prigoană. Dacă mai sunt bunuri pe numele defunctului, atunci intră în masa succesorală. Deci lucrurile sunt foarte clare din această perspectivă.
Dacă averea a fost înstrăinată de către defunct către unul din copii, în cazul nostru Honorius, el este proprietar, iar bunurile, casa, alte imobile sau firme, ce i-a transferat, încă nu știm, sunt în proprietatea lui.
Ceilalți primesc ceea ce a mai rămas în patrimoniul defunctului la acest moment. Există posibilitatea ca unul dintre copii să facă o acțiune prin care să încerce să desființeze actele făcute în timpul vieții de către defunct. Dar dacă au fost înstrăinate, sunt în proprietatea fiului care este în viață.”, a declarat acesta pentru România TV.