Știri

O altă veste tristă lovește lumea artistică din România. Îndrăgitul cântăreț s-a stins la doar 65 de ani

Muzicianul Marius Baţu, o legendă a muzicii folk, fost component al formației Pasărea Colibri, s-a stins din viaţă. Anunțul vine în aceeași zi în care a încetat din viață și cântărețul Gabriel Cotabiță.

Cântărețul de folk Marius Bațu a murit, potrivit unui anunț făcut de organizatorii unui concert pe care acesta trebuia să îl susțină azi, 23 noiembrie, la Lugoj. Vestea a fost confirmată și de alți artiști, printre care Ducu Bertzi, Maria Gheorghiu, Zoia Alecu, Alina Manole și Nicu Alifantis, care au publicat mesaje de condoleanțe pe Facebook.

Deși nu se simțea bine, Marius Bațu ar fi refuzat să renunțe la concertul pe care urma să îl susțină în Lugoj, sâmbătă seara. În cele din urmă, potrivit surselor, el ar fi murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1 noaptea, după ce ar fi suferit un infarct.

Marius Bațu a colaborat cu mai mulți artiști și formații de folk și rock din România, precum Holograf, Mircea Vintilă, Ovidiu Lipan Țăndărică, Dinu Olărașu, Ilie Stepan Project sau Compact.

„Ne-a părăsit Marius Baţu. Devreme, mult prea devreme… Un artist deosebit, o voce minunată, un coleg cum rar am putut întâlni, un om deosebit de bun, un prieten! Inima lui a încetat să mai bată, iar «cântecul lui şoptit» s-a stins. Drum lin la stele Kir Marius, Dumnezeu să te odihnească!”, a scris sâmbătă, pe Facebook, cantautorul Nicu Alifantis.

Potrivit unor surse din rândul prietenilor săi, vestea decesului muzicianului a fost confirmată de un alt interpret celebru de folk, Ducu Bertzi, care a fost și unul dintre apropiații lui Marius Bațu.

Se pare că lui Bațu i s-a făcut rău vineri seara, după un concert pe care l-a susținut la Timișoara. El a ajuns la spital, unde medicii ar fi constatat că are probleme cardiovasculare.

Artistul urma să susțină un concert sâmbătă, 23 noiembrie, la Casa de Cultură ”Traian Grozăvescu” din Lugoj, la un eveniment intitulat ”Rădăcini în vers și cântec”.

Marius Bațu a ajuns cunoscut la sfârșitul anilor 70, după ce a înființat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. Ulterior, în perioada 1982-1985, activitatea sa a fost legată de „Cenaclul Flacăra”.

0163
Cristiana Furtuna
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.