Știri

Abia acum a avut voie să vorbească. Cariera scurtă a lui Duckadam, pusă pe seama împușcării de către un membru al familiei Ceaușescu. Este știrea momentului

„Eroul de la Sevilla” s-a retras din fotbalul mare chiar în 1986, la doar 27 de ani.

Despre Helmut Duckadam s-a spus că ar fi fost ademenit cu o mașină de lux de Regele Juan Carlos I al Spaniei, pentru a defecta din România și a accepta un transfer la o echipă din La Liga.

Retragerea lui Duckadam, pusă pe seama împușcării de către comuniști
Zvonul apărut în perioada comunistă spunea că acesta ar fi fost invidiat pentru faima sa de Nicu Ceaușescu, care s-ar fi înfuriat pentru că nu ar fi primit limuzina fotbalistului. Goalkeeperul ar fi ajuns să fie torturat și împușcat în braț, conform acestei versiuni.

Pe seama conflictului cu fiul cel mic al familiei dictatorului din Scornicești, care a condus România între 1965 și 1989, ar fi fost puse astfel problemele de sănătate ulterioare ale lui Duckadam, dar și încheirea prematură a promițătoarei sale cariere sportive.

După evoluția extraordinară din finala cu FC Barcelona, Duckadam a suferit un anevrism care a impus o intervenție chirurgicală la brațul drept, fiind pus pe liber de Steaua, chiar în 1986, și mai evoluând pentru Vagonul Arad (1989-1991) și CPL Arad (1993-1994). Ulterior, acesta a lucrat ca șef al Vămii Nădlac și a fost director de imagine al FCSB.

Nicu, „patron” la Inter Sibiu și răsfățatul familiei Ceaușescu
Nicu Ceaușescu, de profesie fizician, a fost reprezentant al Buzăului în Marea Adunare Națională (1981-1989), Ministru al Tineretului (1982-1987) și prim-secretar al regiunii Sibiu (1987-1989), din ultima poziție sprijinind echipa Inter Sibiu, promovată în Divizia A în anul 1988. A fost unul dintre mari petrecăreți ai Bucureștiului în ultimii ani ai regimului, fiind cunoscut pentru aventurile sale amoroase și pentru petrecerile de pomină, inclusiv cu Uday Hussein, fiul lui Saddam Hussein.

A fost arestat în 1990, fiind acuzat inițial pentru genocid, omor deosebit de grav și subminare a economiei naționale, dar fiind condamnat, în cele din urmă, la doar cinci ani pentru nerespectarea regimului munițiilor și armelor de foc. A fost eliberat anticipat din motive medicale și a decedat în septembrie 1996, într-o clinică din Viena, diagnosticul fiind ciroză hepatică cronică.

A mai avut un frate, Valentin (77 de ani), protectorul Stelei ’86, și o soră, Zoia (decedată în 2006, la vârsta de 57 de ani), care a fost șefa secției de matematică de la Institutul pentru Creație Științifică și Tehnică.

„Lumea a rămas cu impresia că nu am curajul să o spun”
„Nu s-au limpezit lucrurile nici acum, există doar speculații. N-am primit Mercedesul de la Regele Spaniei. Îl aștept de zeci de ani. Lumea a rămas cu impresia că nu am curajul să o spun. Nici nu știu cum au apărut zvonurile astea.

Era o perioadă în care se trăia greu și totul se punea pe seama familiei Ceauseșcu. Eu niciodată nu l-am cunoscut pe Nicu Ceaușescu și niciodată n-am schimbat vreun cuvânt cu el. Lumea a rămas cu impresia că n-am curajul să o spun.

Multă lume m-a întrebat chiar și acum cum s-a întâmplat. Mă lasă să vorbesc, vor să le povestesc cum am fost împușcat. Eu le spun că nu a fost nicio împușcătură și la final mă întreabă: ‘Și câte alice ai avut?’ „, a declarat fostul portar pentru GSP, în 2020.

033
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.