Magazin

Cum să speli geaca de puf la maşina de spălat. Scuteşti banii de curăţătorie şi arată ca nouă

Ca regulă generală, pe lângă un detergent special, este necesar să spălați produsele umplute cu puf până la o temperatură maximă de 40 de grade Celsius . Nu utilizați balsam sau înălbitor. Și opriți sau reduceți centrifugarea cât mai mult posibil. Dacă aveți mai multe geci, spălați-le pe fiecare separat.

Maşina de spălat te poate ajuta să arăţi impecabil în geacă de iarnă pusă la păstrat din anii trecuţi.

Spălătoria nu este însă singura modalitatea de a ”rezolva” o geacă murdară. Deci, în primul rând, trebuie să clarificați cât de murdară este geaca . Dacă este mai puțin murdară, înmuiați suprafața țesăturii cu apă și săpun și curățați-o cu o perie moale. Aș recomanda acest sistem pentru majoritatea gecilor outdoor. Nu veți strica nimic și vă veți asigura că fie a) s-a curățat și ați rezolvat-o, fie b) se pare că murdăria se lipeste mai ferm și trebuie să alegeți mijloace mai eficiente.

Pentru a te asigura că geaca ta de iarnă rămâne în stare perfectă, este important să urmezi câțiva pași simpli, dar esențiali, atunci când o speli acasă. Iată ce trebuie să știi despre programul de spălare, temperatură și de ce nu trebuie să folosești balsam!

Puful de penele, indiferent dacă sunt de rață sau de gâscă, sunt cel mai bun izolator care există. Nu pot concura nici cu cele mai bune fibre sintetice, deoarece natura ”știe mai bine”. Cum funcționează de fapt? Mai presus de toate, penele nu se încălzesc, ci „doar” izolează perfect. Aceasta înseamnă că mențin aerul cald și cel mai bine este să lucrați cu el, astfel încât să nu se răcească. Acesta este toată filozofia.

Al doilea factor crucial este că puful de pene absoarbe cel mai bine transpirația din corp. Fie în timpul unei activități, fie doar în timpul somnului (putem transpira până la 1 litru în timpul nopții). Fibrele sintetice sunt practic rezistente la apă, astfel încât aburul se condensează în ea. Din acest principiu, se udă și astfel elimină căldura din corp mult mai repede. Pentru izolație acest lucru nu este bun.

Primul pas înainte de a spăla geaca de iarnă este să consulți cu atenție eticheta. Acolo vei găsi informații esențiale despre tipul de material, temperatura recomandată și ce tip de detergent să folosești. Producătorul indică de obicei și dacă geaca poate fi spălată la mașină sau doar manual, dar și dacă suportă curățare chimică.

După ce ai verificat aceste detalii, scoate orice obiecte din buzunare, închide fermoarele și nasturii, și, dacă geaca are accesorii detașabile, cum ar fi glugă cu blană, acestea trebuie îndepărtate. Întoarce geaca pe dos pentru a proteja stratul exterior și pune-o în cuva mașinii de spălat.

De ce să alegi detergent lichid și să eviți balsamul
Pentru a spăla corect o geacă de iarnă, este recomandat să folosești un detergent lichid special pentru materiale delicate. Acesta se dizolvă complet în apă și curăță uniform, fără să lase urme. Detergentul pudră nu este indicat, deoarece poate rămâne pe material, afectând în mod negativ țesătura sau umplutura din puf.

Balsamul, deși tentant pentru a oferi un miros plăcut, trebuie evitat cu orice preț. Acesta poate păta materialul și, mai grav, poate deteriora structura fibrelor, reducând rezistența și capacitatea de izolare a gecii. De asemenea, agenții de îndepărtare a petelor sau înălbitorii sunt strict interziși, deoarece pot distruge materialele sensibile.

Pentru a spăla geaca de iarnă fără riscuri, alege un program delicat sau unul dedicat hainelor din puf, dacă mașina ta de spălat dispune de această opțiune. Setează temperatura la cel mai mic nivel, preferabil apă rece, pentru a preveni deteriorarea materialelor.

De ce să pui mingi de tenis în mașina de spălat
Un truc util este să adaugi câteva mingi de tenis în cuva mașinii de spălat. Acestea vor ajuta la menținerea căptușelii uniforme, prevenind strângerea sau formarea de cocoloașe. După ciclul de spălare, este indicat să clătești geaca încă o dată, pentru a elimina complet detergentul.

Uscarea gecii este un pas esențial pentru a preveni mirosurile neplăcute sau acumularea de mucegai. După spălare, scoate geaca din mașină, întoarce-o pe față, deschide fermoarele și nasturii, și agaț-o pe un umeraș.

Las-o să se usuce într-un spațiu bine aerisit sau afară, evitând sursele directe de căldură, cum ar fi caloriferele, care pot afecta materialul. Din când în când, scutură ușor geaca pentru a distribui uniform puful.

032
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.