Magazin

Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Ingredientul secret pe care îl pune în oala în care fierb sarmalele: ”Vor avea un gust aparte”. Vezi ACUM în comentarii…

Gabriela Cristea si-a obisnuit deja fanii cu retete delicioase si creative. Cu sarbatorile care se apropie, vedeta a ales sa le dezvaluie prietenilor sai virtuali reteta sa speciala de sarmale, perfecta pentru masa de Craciun.

Gabriela Cristea, sotia lui Tavi Clonda, si-a impresionat fanii dezvaluindu-si trucurile care fac ca sarmalele sale sa aiba un gust aparte. Prezentatoarea de la Antena Stars si-a impartasit reteta, oferind sfaturi pretioase pentru prepararea acestui preparat traditional.

Un aspect esential, conform vedetei, este verificarea gustului verzei murate. „Nu o sa mai punem sare in compozitie, deoarece am gustat varza si, in ciuda faptului ca am pus-o la desarat, nu s-a desarat foarte tare si atunci nu prea mai punem sare in carne, pentru ca o sa isi traga sarea din varza”, a explicat aceasta.

Pentru a pregati aceste sarmale delicioase, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Carne tocata

Varza murata

Afumatura

Ceapa

Orez

Sos de rosii

Cimbru

Gabriela Cristea a explicat ca prefera o abordare mai simpla, fara sa caleasca ingredientele. „Nu calesc nici orezul si nici ceapa. In carne mai pun si orez, pe care trebuie sa il spal inainte. Nu calesc nici orezul, nici ceapa. Mi se pare ca devine prea agresiva toata treaba”, a spus vedeta.

Un alt detaliu care face diferenta inseamna adaugarea de rosii in compozitie, un ingredient care aduce un gust si o textura aparte.

In oala pentru sarmale, Gabriela pune un strat de varza tocata, urmat de un strat de sarmale. Intre aceste straturi, adauga sos de rosii si cimbru, pentru o aroma intensa.

„Noua ne place ca sarmalele sa fie mai rosii. Adaug si niste cimbru, pentru ca ii da gust bun”, a detaliat ea.

Secretul final

Gabriela Cristea fierbe sarmalele intr-un amestec de vin si apa. „Pun cate un pahar de vin, dar care se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apa si le pun sa fiarba cam o ora pe aragaz. Apoi le bag la cuptor, la foc mic, cateva ore”, a explicat vedeta.

Aceasta metoda confera sarmalelor o aroma bogata si o textura perfecta. „Pofta buna!”, a incheiat Gabriela Cristea in mesajul postat pe retelele de socializare.

Concluzie
Reteta Gabrielei Cristea pentru sarmale nu doar ca este una traditionala, dar include si mici trucuri care fac diferenta. Fie ca e vorba de utilizarea vinului, de eliminarea etapei de calire sau de sosul de rosii generos, fiecare pas contribuie la un preparat delicios, demn de masa de sarbatoare.

Pregateste si tu sarmalele dupa aceasta reteta si bucura-te de gustul autentic, cu o nota personala inspirata de Gabriela Cristea!

012
Cristiana Furtuna
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.