Dacă vrei un desert gustos, această plăcintă cu brânză și stafide este rețeta perfectă. Urmează toți pașii și vei obține un rezultat savuros!
Îți este poftă de un desert delicios și ușor de preparat? Această plăcintă cu brânză dulce și sărată, însoțită de stafide, este alegerea perfectă pentru toată familia. Urmează pașii de mai jos pentru un rezultat cu adevărat delicios, ce-ți va aduce aminte copilăria la bunici.
Plăcintă cu brânză și stafide
Ingrediente
250-300 g brânză telemea
300 g iaurt
180 g smântână
50 ml ulei de floarea soarelui
130 g zahăr
80-100 g stafide
coajă de lămâie
esență de vanilie
5 ouă
250-300 g brânză dulce de vacă
10 g praf de copt
1 lingură de făină
300 g foi de plăcintă Filo
tavă 32×23 cm
Mod de preparare
Într-un bol mare amestecă brânza telemea sfărâmată, iaurtul grecesc, smântâna, zahărul, stafidele, esența de vanilie, coaja de lămâie, uleiul, ouăle, brânza dulce de vacă (sfărâmată între degete), praful de copt și făina. Aceste ingrediente vor asigura o textură pufoasă și un gust echilibrat al plăcintei.
Desfă foile de plăcintă Filo și taie-le în fâșii mici. Nu folosi tot pachetul de foi, lăsând mai mult loc pentru umplutura de brânză. Pune treptat foile desfăcute în compoziția de brânză, amestecând cu grijă. În felul acesta nu se lipesc și obții o textură uniformă.
Transferă amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelându-l astfel încât foile de plăcintă să fie distribuite uniform. Coace în cuptorul preîncălzit la 185-190℃, cu căldura sus/jos și ventilare, timp de 30-40 de minute. Dacă plăcinta se rumenește prea repede la suprafață, pune peste ea o foaie de copt.
După coacere lasă plăcinta să se răcească 10-15 minute, apoi presară zahăr pudră deasupra și porționează după bunul plac. Rezultatul va fi o plăcintă delicioasă, pufoasă și aerată, perfectă pentru orice ocazie