Orele petrecute de majoritatea gospodinelor în bucătărie sunt unele destul de mai, mai ales dacă luăm în calcul și timpul pierdut atunci când fierb paste sau cartofi și tind să se lipească de oală. Din fericire, pentru a evita astfel de situații, există un truc știut doar de majoritatea bucătarilor.
Trucurile în bucătărie sunt mereu bine primite și de mare ajutor. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să le pui invitaților pe masă preparate delicioase, și pregătite în timp scurt.
Trucul util pentru a fierbe cartofi sau paste
Internauții au descoperit un truc care le face munca în bucătărie mult mai ușoară. Este vorba despre un clip devenit viral pe Instagram în care gospodinele au descoperit un truc de mare ajutor, fiind necesar doar ulei de măsline.
Se recomandă ca atunci când fierbem cartofi, paste sau orez să ungem marginile oalei cu ulei de măsline sau chiar de floarea soarelui. Așa apa în care alimentele fierb nu va da pe afară și spuma va dispărea.
Cum poți fierbe pastele fără gaz sau curent electric
O nouă „modă” de a fierbe pastele fără a le pune la fiert. Tot ceea ce trebuie să faci este să fierbi apa și când a clocotit oprești aragaul; pui pastele și acoperi cu un capac.
„Acum toată lumea vorbește despre asta, mai ales pe Twitter și pe Facebook, dar nu este un lucru nou. Și nu am inventat-o eu, se știe de 200 de ani că nu fierbe apa, nu vede bule, nu gătește.
Pur și simplu temperatura apei care transferă căldura către paste, orez fiert sau un ou fiert tare. Este un lucru foarte surprinzător pentru că, prin tradiție, am fost întotdeauna obișnuiți să păstrăm punctul de fierbere, chiar și fără să folosim capacul.”, a explicat laureatul Premiului Nobel pentru Fizică, Giorgio Parisi, pe Facebook.