Știri

Anunț major privind candidatura lui Georgescu. Este vorba de decizia CCR

CCR va decide dacă îl lasă să candideze pe Călin Georgescu. În același timp, George Simion și AUR au anunțat că strâng semnături pentru Călin Georgescu. Este vorba de decizia CCR, mai precis s-a stabilit cand se va da răspunsul privind candidatura.

CCR este chemată să judece, la mijlocul lunii martie, dacă Călin Georgescu este eligibil să candideze la președinția României. Georgescu ar putea fi împiedicat să candideze așa cum s-a întâmplat anul trecut cu Șoșoacă. Prin urmare CCR va decide atunci daca ii permite sau nu să candideze.


În ce zi decide CCR dacă îl lasă pe Călin Georgescu să candideze. Ce dovezi are împotriva lui?

Dacă judecătorii CCR consideră că prin acțiunile și declarațiile sale, Călin Georgescu pune în pericol integritatea României…. Sau dacă prin prin declarațiile sale și comportamentul public, a dat dovadă de lipsă a atașamentului față de valorile constituționale, atunci Georgescu nu va fi lăsat să candideze.

Există acțiuni ale lui Georgescu în acest sens: el a indicat posibilitatea retragerii României din NATO și UE, dorința de a lua părți din Ucraina și a anunțat că va elimina toate partidele politice.

În timpul acesta, George Simion și AUR strâng semnături pentru Călin Georgescu, așa cum se vede mai jos.

Asta, chiar dacă Georgescu îi ignoră pe AUR și George Simion. Simion a anunțat că a strâns 150.000 de semnături pentru Georgescu.

George Simion strânge semnături pentru Călin Georgescu
Pe 19 martie e termenul final in care CCR decide care sunt candidaturile valide. Astfel, 19 martie este ziua în care aflăm cine ia statul în lupta pentru Cotroceni.

Până cel mai târziu la data de 15 martie, ora 24,00, partidele politice, alianţele politice sau electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi pot depune candidaturile în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea candidaturii, cel mai târziu la data de 17 martie, are loc înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale

Cel mai târziu la data de 18 martie, candidaţii, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi alegătorii pot formula contestaţii la CCR privind înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz; pe 19 martie CCR soluţionează contestaţiile, prin hotărâri definitive, ce se comunică de îndată Biroului Electoral Central şi se publică în MonitorulOficial al României, Partea I.

Până la data rămânerii definitive a candidaturilor, cel mai târziu la data de 19 martie, candidaţii pot renunţa la candidatură

20 martie – rămânerea definitivă a candidaturilor şi a semnelor electorale; are loc comunicarea către birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate a candidaturilor şi semnelor electorale definitive, în ordinea în care au fost depuse.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Antena3, că judecătorii Curții Constituționale nu sunt intimidați de declarațiile recente ale vicepreședintelui american JD Vance sau ale lui Elon Musk, care susțin că alegerile din România au fost anulate pentru că nu le-a „plăcut rezultatul”.

„Dacă nu au fost intimidați până acum, nici de-acum nu o să se mai intimideze nimeni. El vorbește, cel puțin Elon Musk, el nu cunoaște acest sistem de Curte Constituțională. Ei nu au Curte Constituțională și el nu înțelege ce înseamnă asta”, a declarat Zegrean, la Antena3.

„Iar celălalt care spune că alegerile au fost influențate, e o greșeală, campania a fost influențată, alegerile nu le poate influența nimeni, votantul se duce acolo și votează. Influențezi alegerile când numeri voturile la unul și le dai altcuiva, dar asta e altceva și nu a fost cazul aici”, a mai explicat Augustin Zegrean.

De asemenea, fostul judecător CCR a reiterat că în ciuda a ceea ce susține Călin Georgescu, CCR nu poate să decidă reluarea turului doi al alegerilor prezidențiale din decembrie.

„Și domnul Georgescu greșește pentru că nu Curtea poate să refacă alegerile. Curtea le-a anulat și atâta tot. Curtea cum a motivat așa rămâne, ei nu pot să revină asupra deciziei pe care au dat-o. Și am spus-o și o spun mereu: dacă voiau să refacă alegerile, politicul trebuie să o facă. Putea să facă orice politicul pentru că ei stabilesc data alegerilor, ei le organizează, nu Curtea”, a mai spus Augustin Zegrean.

Elon Musk și JD Vance, critici la adresa României
Subiectul anulării alegerilor din România a fost abordat în lunile precedente de miliardarul CEO al Tesla și SpaceX, Elon Musk. Cel mai recent, Musk a lansat un atac la președintele Curții Constituționale, Marian Enache.

„Tipul ăsta e un tiran, nu un judecător”, a scris Musk pe X, pe 20 februarie, redistribuind o postare despre Marian Enache publicată de Mario Nawfal, un susținător al mișcării MAGA.

Totodată, vicepreședintele SUA, JD Vance, a declarat joi, într-un discurs susținut la un eveniment al conservatorilor americani, că, în opinia administrației Trump, nu poți avea „valori comune” cu Washingtonul „dacă anulezi alegerile pentru că nu îți place rezultatul”.

JD Vance criticase România și cu ocazia discursului susținut la Conferința de Securitate de la Munchen, în 14 februarie, când a spus că țara noastră „a anulat direct rezultatele alegerilor prezidențiale pe baza suspiciunilor slabe ale unei agenții de informații și a presiunii enorme din partea vecinilor continentali”.

024
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.