Reprezentații PPC România trag un semnal de alarmă asupra branșamentelor ilegale și a instalațiilor electrice improvizate. Aceștia avertizează că din cauza acestor practici pot apărea fluctuații de tensiune și întreruperi neprevazute de curent.
PPC România, anunț de ultimă oră pentru milioane de români. Unul dintre cei mai mari distribuitori de energie electrică de la noi din țară transmite un mesaj important pentru toți clienții.
PPC România, anunț de ultimă oră pentru milioane de români. Sunt afectați toți clienții
Reprezentanții PPC România avertizează că branșamentele ilegale pun in pericol vietile oamenilor si afecteaza buna functionare a retelelor electrice. De asemenea, aceste pactici pun în pericol și viața celor care le utilizează. Din cauza branșamentelor ilegale pot apărea situatii de supraconsum si sunt adesea cauza intreruperilor in alimentarea cu energie electrica.
Astfel, nu doar cei care se conecteaza ilegal sunt afectati, ci si românii de bună credință care sunt branșați legal. Clienții care observă ceva suspect pot face sesizări la Retele Electrice Romania, parte a grupului PPC.
PPC Romania confirma ca trateaza cu atentie fiecare mesaj si verificam prompt situatiile raportate, intervenind acolo unde este necesar.
”Scopul nostru este imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor de distributie, astfel incat clientii sa aiba acces la energie electrica la standarde inalte de siguranta si fiabilitate”, transmit reprezentanții PPC, potrivit idevice.ro.
Formularul poate fi completat in mod anonim sau folosind datele personale, iar in cazul in care alegi sa ne oferi informatii de contact, iti vom oferi un raspuns in cel mai scurt timp posibil. Indiferent de modalitatea aleasa, mesajul tau va fi preluat de specialistii PPC Romania si se va actiona pentru o solutionare cat mai rapida a situatiei.
Ordin pentru românii cu factură la curent. Se va schimba lunar. Intră în vigoare marți, 1 aprilie
ANRE a adoptat un Ordin prin care furnizorii de ultimă instanță vor prelua, prin rotație lunară, consumatorii rămași fără furnizor, iar noile reglementări vor intra în vigoare la 1 aprilie 2025, aducând transparență și predictibilitate în sistemul de furnizare a energiei electrice.
Furnizorii desemnați de ANRE vor prelua consumatorii care rămân fără furnizor
Toți furnizorii desemnați de ANRE vor prelua, prin rotație lunară, consumatorii care rămân fără furnizor, conform unui Ordin adoptat marți de Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE), care va intra în vigoare la 1 aprilie.
„Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de astăzi (25 martie – n.r.) a Comitetului de Reglementare, un Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului nr. 91/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind furnizarea de ultimă instanţă a energiei electrice.
Modificarea, care va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2025, aduce actualizări asupra mecanismului pentru Furnizorii de Ultimă Instanţă a energiei electrice, cu scopul de a face ca acesta să fie mai predictibil, mai transparent şi mai echitabil pentru toţi consumatorii.
Este subliniat faptul că până la 1 iulie 2025 preţurile plătite de consumatorii de energie electrică rămân neschimbate, fiind cele aferente schemei de plafonare-compensare”, se menționează într-un comunicat al ANRE.
Introducerea unei formule de calcul pentru clienții noncasnici
Ordinul introduce o formulă clară și detaliată pentru calculul prețului final facturat clienților preluați în regim de ultimă instanță, cu evidențierea distinctă a componentelor: costul energiei achiziționate, tarifele reglementate, componenta de furnizare și o cotă rezonabilă de profit – în limite comparabile cu cele din piața concurențială. Aceste informații vor fi publicate pe site-urile fiecărui furnizor într-o secțiune dedicată.