Analistul politic Bogdan Teodorescu, profesor, scriitor și jurnalist român, a murit marți, 8 aprilie 2025, la vârsta de 62 de ani.
Trecerea în neființă a lui Bogdan Teodorescu este deplânsă de foștii colegi.
„O minte limpede, un analist de elită, un român educat, cosmopolit, un intelectual rafinat. Profesor și scriitor. Am realizat zeci de emisiuni împreună și regret enorm dispariția sa prematură. Mulțumesc pentru tot, Bogdan Teodorescu! Dumnezeu să te aibă în paza lui”, a transmis jurnalistul Radu Tudor.
S-a născut în 1963, într-o familie de intelectuali români – tatăl său, eminent profesor de limbă și literatură română, probabil cel care i-a deschis gustul pentru literatură și pentru actul scrieri.
Bogdan Teodorescu a fost profesor în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Absolvent al Universității de Construcții din București, Bogdan Teodorescu și-a urmat pasiunea pentru jurnalism. A fost membru al cenaclului Universitas precum și redactor-șef al revistei Tinerama.
A condus campania electorală a președintelui Emil Constantinescu, în 1996. Între 1996 și 1997, este numit Secretar de Stat, Ministrul interimar în departamentul Informațiilor Publice, funcție ce îi va aduce experianța necesară scrierii romanului politic Spada.
Specialist în marketing politic și electoral, îmbrățișează cariera universitară la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.
Este fondator și președinte de onoare al Fundației Multimedia pentru democrație locală (înființată în mai 1995). Este membru al Asociației Internaționale a Consultanților Politici (IAPC) și a Asociației Europene a Consultanților Politici (EAPC) din 2001 și membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2004.
„Astăzi, inimile noastre sunt îndurerate de pierderea unui prieten drag și a unei personalități remarcabile, Bogdan Teodorescu. Născut pe 22 august 1963 în București, Bogdan a fost scriitor, jurnalist și profesor de excepție, membru al Uniunii Scriitorilor din România și conferențiar universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)”, a transmis Gazeta Brașovului, pe FB.
De-a lungul carierei sale, a publicat lucrări importante în domeniul marketingului politic, istoriei comunicării și literaturii, printre care „Cea mai bună dintre lumile posibile”, „Cinci milenii de manipulare” și romane puternice precum „Spada” sau „Șapte”.
„A luptat cu demnitate împotriva unei boli nemiloase timp de aproape șase ani. Ultima noastră conversație a fost pe 12 februarie 2025. Mi-a vorbit atunci cu speranță, cu luciditate și cu planuri pentru viitor. A doua zi, a fost internat de urgență în spital, în stare gravă. De atunci, gândurile noastre i-au fost alături, zi de zi. Voia să meargă în concediu în luna mai și își cumpărase deja biletele – un semn al optimismului și al dorinței sale de a merge mai departe. Dar viața a avut alte planuri. Gândurile noastre se îndreaptă acum către Delia, partenera sa de viață, care a sperat până în ultima clipă într-un miracol. Îi dorim putere, încredere și liniște. Bogdan rămâne în inima noastră ca un prieten cald, un gânditor profund, un profesionist exemplar. Moștenirea sa intelectuală e valoroasă, dar absența lui lasă un gol greu de acoperit. Drum lin, dragă Bogdan. România a pierdut azi un om de mare valoare”, a transmis redacția Gazeta Brașovului, pe FB.