Mihaela Bilic a scris o postare în care vorbește despre despre persoanele care au mâinile și picioarele reci. Este posibil ca aceste persoane să se confrunte cu anumite deficite, cum ar fi lipsa magneziului din organism, cea a acizilor grași omega-3 sau a fierului.
Mihaela Bilic vorbește despre despre o problemă cu care se confruntă mulți oameni, având mâinile și picioarele reci. Medicul nutriționist dezvăluie că toate mecanismele de termoreglare sunt bazate pe hormoni și sunt determinate metabolic, iar circulatia sângelui și transpirația funcționează ca o supapă de siguranță.
Nutriționista le recomandă celor care au mâinile și picioarele reci, indiferent de vreme, să consume alimente care au efect vasodilatator. Printre acestea se numără mâncărurile picante și condimentele puternice.
„Această comandă nu o putem impune prin voință și nici nu avem un buton, ca la centrala termică. Ce putem face? Multă mișcare, ea este singura care determină accelerarea circulației și deschiderea capilarelor.
Iar din punct de vedere alimentar putem consuma produse cu efect vasodilatator, care ne încălzesc și ne aduc culoare în obraji – tot ce e iute, picant și condiment… plus un strop de alcool”, a notat Mihaela Bilic pe Facebook.
Sfat
Mihaela Bilic vorbește despre importanța consumului de ciorbă și lupta împotriva kilogramelor nedorite. Nutriționista a dezvăluit că acele kilogramele în plus îi îngreunează și încetinește activitatea organismului.
„Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, spune vedeta la Pro TV
„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).
Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme. Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, a mai spus medicul nutriționist.