Răsturnare șocantă de situație în cazul crimei de la Mureș. Cum îl ascundea fata ucisă pe criminal în timp ce era căutat de Poliție Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Răsturnare șocantă de situație în cazul crimei de la Mureș. Cum îl ascundea fata ucisă pe criminal în timp ce era căutat de Poliție
Anda, tânăra din Miheșu de Câmpie, care a fost ucisă și apoi incendiată în locuința sa de fostul iubit, era investigată pentru că l-ar fi ascuns pe acesta de polițiștii care îl căutau, după ce pe numele lui fusese emis un mandat de arestare în lipsă, conform informațiilor furnizate de IPJ Mureș. Aceștia au precizat că Anda și alte cinci persoane erau cercetate pentru favorizarea infractorului.
Polițiștii din Mureș au oferit detalii suplimentare referitoare la cazul lui Emil Gânj, bărbatul căutat în județ de sute de jandarmi și polițiști în urma crimei comise marți, 8 iulie. Instituția a anunțat că, pe 23 februarie 2024, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele acestuia, pentru violență în familie și încălcarea ordinului de protecție, scrie antena3.ro.
Polițiștii au anunțat faptul că, pe 26 februarie 2025, Emil Gânj a incendiat locuința fostei sale iubite și a pătruns apoi fără permisiune în casa unei alte persoane, unde se afla tânăra. Acesta a luat-o cu forța și a dus-o într-o direcție necunoscută.
Conform autorităților, ea a reușit să scape a doua zi, în jurul serii, după ce bărbatul a intrat într-un magazin din localitatea Sărmășel – Gară. Ulterior, bărbatul a fugit într-o direcție necunoscută.
„Din cercetări a reieșit faptul că, pe perioada în care a fost lipsită de libertate, victima a fost dusă de agresor în pădure, unde s-ar fi ascuns.
Prin Ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, emisă la data de 28 februarie 2025, a fost dispusă paza permanentă a imobilului în care locuia persoana vătămată. Activitatea de pază a fost desfășurată în mod permanent de către polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie, Poliției orașului Luduș, Secției nr. 12 Poliție Rurală Luduș și Poliției orașului Sărmașu, până la data de 14 aprilie 2025, când, la solicitarea expresă a persoanei vătămate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduș a dispus paza locuinței victimei, în intervalul orar 22 – 06.
De la data comiterii faptelor și până în prezent, au fost desfășurate numeroase și ample activități polițienești, fiind utilizate metode speciale de supraveghere și cercetare, atât în cadrul dosarului penal, cât și pe procedura urmăririi persoanelor, în vederea depistării bărbatului.
În cursul anului 2024, respectiv la data de 20 februarie 2024, Judecătoria Luduș a emis ordin de protecție pentru violența în familie, însă acesta nu mai era activ, fiind revocat, la solicitarea victimei, la data de 27 martie 2024.
La data de 4 iunie 2025, bărbatul a fost condamnat de către Judecătoria Luduș, pentru încălcarea ordinului de protecție, în perioada februarie – martie 2024, prin mijloace de comunicare la distanță, ordin emis la data de 20 februarie 2024”, se arată în comunicatul Poliției Mureș.
Anterior, Judecătoria Luduș a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, în cadrul aceluiași dosar.
În legătură cu infracțiunile comise pe 26 februarie 2025, anchetatorii de la Secția 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie au întocmit un referat pentru finalizarea urmăririi penale. La data de 20 iunie 2025, dosarul a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș.
După incidentul din 2025, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, care a fost confirmat de instanță. Acest ordin a fost valabil pentru o perioadă de un an, însă nu a fost adus la cunoștința bărbatului, deoarece acesta se sustrăgea urmăririi penale și nu putea fi găsit, conform declarațiilor polițiștilor.
De asemenea, aceștia au propus disjungerea cauzei în ceea ce privește favorizarea făptuitorului, referindu-se la G.A.M. și celelalte cinci persoane care i-au oferit ajutor inculpatului.
Conform unor surse citate de Antena 3 CNN, victima i-ar fi oferit ajutor suspectului timp de câteva luni, ajutându-l să se ascundă de autorități. Aceasta, împreună cu alte cinci persoane, l-ar fi adăpostit, oferindu-i hrană, apă și îmbrăcăminte, ascunzându-l în momentele în care poliția îl căuta.
În februarie, el și-a distrus telefonul și l-a aruncat în pădure. Acesta a fost descoperit ulterior cu ajutorul unui detector de metale, reparat, iar în urma percheziției informatice au fost găsite mesajele dintre cei doi, conform surselor.
Bărbatul a fost anterior condamnat pentru omor calificat și a fost eliberat din penitenciar în anul 2020.