Finalul lunii iulie aduce o schimbare în regimul termic din România. Valul de căldură se restrânge către regiunile sud-estice și începe să-și diminueze intensitatea. Cele mai afectate zone de caniculă rămân Muntenia, sudul și centrul Moldovei, precum și Dobrogea continentală, unde disconfortul termic se menține ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități.
Vremea în noaptea de 28 iulie
În cursul nopții, cerul va fi variabil în sud-est, însă în restul țării sunt așteptate înnorări temporar accentuate. Vor cădea averse în Maramureș, Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei și nordul Moldovei. Izolat, se vor semnala și în Crișana și Banat.
Cantitățile de apă pot ajunge la 15–25 l/mp, iar în zona Carpaților Orientali se pot acumula izolat peste 35–40 l/mp. Vântul poate sufla cu putere, atingând viteze de 60–80 km/h în timpul vijeliilor, iar local se pot produce căderi de grindină.
Minimele termice vor varia între 12 și 24 de grade, cu valori tropicale în est și sud-est.
Prognoza meteo București – 28 iulie
În Capitală, noaptea va rămâne tropicală, cu temperaturi minime între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, iar spre dimineață pot apărea înnorări. Vântul va sufla moderat.
Vremea pentru ziua de 28 iulie
Pe parcursul zilei, vremea rămâne caniculară în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală. Temperaturile maxime pot urca la 37–38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.
În restul țării, valorile termice se apropie de mediile normale. Cerul va fi variabil, însă în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, vor apărea averse și descărcări electrice.
Spre seară, instabilitatea se accentuează în Muntenia, Moldova și estul Transilvaniei, unde se vor înregistra ploi torențiale, intensificări ale vântului și căderi de grindină.
Prognoza meteo 29 iulie 2025
Vremea se menține instabilă în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor începe să scadă. În Moldova, Maramureș și Transilvania vor fi înnorări persistente și ploi frecvente. În restul regiunilor, cerul va fi variabil, dar cu averse locale.
Cantitățile de apă pot ajunge la 15–25 l/mp, iar izolat la peste 40 l/mp. Vântul va avea intensificări în vest, sud-vest și sud-est, cu rafale de până la 60 km/h.
În București, instabilitatea atmosferică va fi prezentă în timpul zilei, cu posibile averse și descărcări electrice. Temperatura maximă nu va depăși 30 de grade.
Prognoza meteo 30 iulie 2025
Valorile termice se apropie de normalul perioadei. În sud și sud-est, se mențin temperaturi mai ridicate. Se vor semnala averse în zonele montane, local în Transilvania, Moldova și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat.
Maximele termice se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar minimele între 8 și 22 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Carpaților.
În București, cerul va fi variabil, cu posibile ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei. Maxima va atinge 29–30 de grade.
Prognoza meteo 31 iulie 2025
La nivel național, temperaturile se vor încadra în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse în zonele de deal și de munte, dar și în sudul țării.
Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul averselor. Maximele se vor situa între 23 și 31 de grade, iar minimele între 10 și 19 grade.
În București, sunt așteptate înnorări spre seară și posibile averse. Temperatura maximă va fi de 29 de grade.
Prognoza meteo 1–3 august 2025
În primele zile ale lunii august, valorile termice vor fi apropiate de mediile perioadei, cu tendință de creștere spre finalul intervalului. Vremea va deveni călduroasă în sud și vest.
Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în prima zi în mai multe regiuni, iar ulterior se va retrage spre zonele montane.
În București, temperaturile vor crește ușor de la o zi la alta. Spre finalul intervalului, este posibil ca vremea să redevină caniculară. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în prima zi din august.