♦ „La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenţionează să înceteze activitatea“, potrivit BRD ♦ BRD Finance, controlată în proporţie de 49% de BRD-SocGen şi 51% de SG Financial Services Holding, este prezentă pe piaţa din România din aprilie 2004, timp în care şi-a desfăşurat activitatea de creditare prin credite pentru achiziţii de bunuri, carduri de credit, credite auto şi credite de nevoi personale ♦ Grupul BRD în România include pe lângă banca BRD – Groupe Societe Generale SA şi BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA şi BRD Asset Management SAI SA ♦ Pe segmentul de pensii, BRD nu a participat la majorarea capitalului social al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private din iulie 2023, prin urmare procentul de deţinere al BRD a fost redus de la 49% la 26,95%, în urma aprobării ONRC din octombrie 2023. În plus, în iulie 2023 BRD şi-a vândut investiţia la Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR), de 33,33%, către CEC Bank, după cum indică rapoartele BRD.
BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, a patra cea mai mare bancă din România după active, urmează să iasă din peisajul financiar autohton după două decenii de activitate, fiind în proces de vânzare a întregului portofoliul de credite.
„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA este în curs de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenţionează să înceteze activitatea şi, din această perspectivă, a apreciat că principiul continuităţii activităţii pentru întocmirea situaţiilor sale financiare nu este adecvat. Prin urmare, la data de 31 martie 2024 situaţiile financiare ale BRD Finance IFN SA au fost întocmite în conformitate cu IFRS, dar nu mai sunt întocmite pe baza principiului continuităţii activităţii. Pe această bază a fost inclusă entitatea în situaţiile financiare consolidate ale grupului“, se menţionează în docu-mentele BRD.
BRD Finance, controlată în proporţie de 49 la sută de BRD-SocGen şi 51 la sută de SG Financial Services Holding, este prezentă pe piaţa din România din aprilie 2004, timp în care şi-a desfăşurat activitatea de creditare prin credite pentru achiziţii de bunuri, carduri de credit, credite auto şi credite de nevoi personale.
Grupul BRD în România include pe lângă banca BRD – Groupe Societe Generale SA şi BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA şi BRD Asset Management SAI SA .
Pe segmentul de pensii, BRD nu a participat la majorarea capitalului social al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private din iulie 2023, prin urmare procentul de deţinere al BRD a fost redus de la 49 la sută, la 26,95 la sută.
În iulie 2023 BRD şi-a vândut investiţia la Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR), de 33,33 la sută, către CEC Bank, după cum indică rapoartele BRD.
BRD a înregistrat un profit net de 326 milioane RON, în trimestrul I, în scădere de 4,67 la sută, potrivit raportului transmis de bancă Bursei de Valori București (BVB).
Profitul brut al grupului BRD a atins 455 milioane lei, în T1 2024 (+6,5 la sută comparativ cu T1 2023), iar raportul cost-venit a fost îmbunătățit prin efectul pozitiv al veniturilor (53,8 la sută în T1 2024 față de 54,3 la sută în T1 2023).
În T1 2024, venitul net bancar al Grupului BRD a atins o creștere de 5,3 la sută, față de aceeași perioada din 2023, până la 985 milioane lei. Această a fost susținută în principal de creșterea cu 6,8 la sută în dinamica anuală a veniturilor nete din dobânzi, determinată de efectul pozitiv de volum, în timp ce impactul dobânzilor s-a inversat, având în vedere ratele mai scăzute ale dobânzii comparativ cu T1 2023 (media ROBOR 3M a scăzut de la 7,10 la sută, în T1 2023 la 6,11 la sută în T1 2024).