Știri

Bancnote euro, retrase din circulație. Trebuie schimbate rapid

Bancnote euro, retrase de pe piața din Spania. Banca din acest stat le recomandă cetățenilor să schimbe de urgență banii care prezintă urme de deteriorare sau nu mai îndeplinesc toate standardele de calitate impuse. În caz contrar, aceștia își vor pierde valoarea.

O analiză recentă arată că 65% dintre spanioli folosesc numerar zilnic. Aceștia preferă să facă majoritatea plăților sau să își achite cumpărăturile cu bani cash, în detrimentul cardului bancar.

Acest fenomen duce la deteriorarea unor bancnote care circulă pe piață. Banca din Spania a decis să retragă din uz toate bancnotele care nu mai îndeplinesc standardele de calitate.

Toate bancnotele care nu mai respectă standardele de calitate sau sunt deteriorate vor fi retrase din uz. Astfel, cei care le dețin sunt îndemnați să se schimbe în următoarea perioadă.

Cei care nu se adresează băncii din Spania pentru a schimba acești bani riscă să îi piardă. Până la finalul lunii iunie, Banca Spaniei ar urma să retragă toate bancnotele care nu respectă aceste cerințe. Până la finalul lunii iunie, Banca Spaniei ar urma să retragă toate bancnotele care nu respectă aceste cerințe.

Cei care dețin bani cu semne de uzură îi vor preda băncii și vor încasa contravaloarea acestora. În plus, bancnotele rupte, murdare sau pătate vor putea fi schimbate.

Cetățenii vor putea solicita înlocuirea acestora la oricare dintre sucursalele Băncii Spaniei. De altfel, aceștia pot cere ca suma să le fie restituită în contul bancar. Cu toate acestea, nu toate bancnotele vor putea fi schimbate, arată noticiastrabajo.

Dacă angajații băncii ajung la concluzia că banii au fost deteriorați în mod intenționat, utilizatorii nu vor putea primi contravaloarea acestora. Reprezentanții Băncii Spaniei susțin că scrierea sau ștampilarea bancnotelor rămâne o practică nepermisă.

0113
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.