Știri

BACALAUREAT 2024 | Subiectele de la Geografie, făcute publice. Întrebarea la care mulți elevi au greșit

În mediul online au apărut primele imagini cu subiectele de la Geografie. Conform stirileprotv.ro, a picat Varianta 3:

Subiectul care le-a pus probleme elevilor

Cei mai mulți elevi s-au „lovit” de „II”, un subiect considerat destul de dificil de către candidați.

Aici, elevii au avut reprezentarea hărții României, iar cerința de la punctul 1 a fost să indice/recunoască orașul reprezentat pe hartă cu numărul 11. La punctul 2, elevii au fost puși să spună ce râu este marcat pe hartă cu numărul 5.

După ce luni, 1 iulie, elevii au susținut proba scrisă la Limba şi literatura română, iar marți, 2 iulie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului, Matematică şi Istorie, astăzi, 4 iulie, are loc a treia probă scrisă, cea la alegere, care diferă în funcție de profil. Elevii au de ales din următoarele materii: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie. Ultima probă scrisă, cea la Limba și literatura maternă, are loc pe 5 iulie și va fi susținută de elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale. Conform calendarului aprobat de ministerul Educației ( https://edu.ro/bacalaureat ), rezultatele inițiale vor fi afişate luni, 8 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 26:00 – 18:00, acestea urmând a fi soluționate între 9 și 11 iulie. Afișarea rezultatelor finale se va face în data de vineri, 12 iulie 2024.

0116
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.