Știri

Singura destinație montană din România unde nu găsești urși. Te poți plimba liniștit și te poți bucura de peisaj

Singura destinație montană din România unde nu găsești urși există. Aici te poți plimba liniștit și te poți bucura de natură.

Singura destinație montană din România unde nu găsești urși există. Te poți plimba liniștit în această zonă și poți admira peisajul. Nu trebuie să îți faci griji, pentru că locul este în general sigur.

Singura destinație montană din România unde nu găsești urși
România are o mulțime de locuri superbe. Avem în primul rând litoralul românesc, care de altfel e la mare căutare în această perioadă. Totodată, avem și zonele montane, adorate de turiști atât vara cât și iarna.

Din păcate însă, au fost raportate tot mai multe sunt incidente în care urșii își fac apariția. De altfel o tragedie a avut loc chiar recent, când o tânără a fost ucisă de un urs. Astfel, unii oameni au devenit speriați și nu știu unde mai pot merge astfel încât să fie în siguranță.

Adevărul este că urșii nu sunt chiar peste tot. Tocmai din acest motiv, este esențial să știm mai multe detalii despre unele locuri din țara noastră, dacă vrem într-adevăr să avem o vacanță sigură și frumoasă.

Dacă în zonele înalte sunt șanse mari să ne întâlnim cu urșii, iată că în altele, acest pericol este unul inexistent. De vină este vegetația din zonă, care se pare că nu e pe placul acestor animale.

De ce nu găsești urși în Munții Măcin din Dobrogea
Singura destinație montană din România unde nu găsești urși este Parcul Munții Măcin din Dobrogea. De altfel acesta este unul dintre cele mai vechi masive muntoase de la noi din țară, dar și din Europa.

Trebuie menționat însă că Munții Măcin nu sunt chiar atât de înalți. Asta nu înseamnă însă că nu te poți bucura de o escapadă spectaculoasă. Peisajele sunt unele pitorești și tot aici găsești și o biodiversitate unică.

Chiar și specialiștii spun că aceasta ar fi singura destinație montană din România unde nu găsești urși. Habitatul și condițiile din zonă nu sunt favorabile pentru aceste animale. Găsești în schimb păsări, dar și reptile.

În ceea ce privește traseele montane, ele sunt unele cât se poate de accesibile. Astfel, tinerii, dar și familiile pot avea parte de o plimbare deloc riscantă în care pot să admire frumusețile pe care natura le oferă.

077
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.